Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Aşılar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Aşılar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Aşılar Aşılar, enfeksiyonlar tarafından oluşturulan hastalıkların önlenmesine yardım ederler. Bütün ilaçlar gibi aşılar, gebelikte sadece gerekli ve güvenli iseler kullanılmalıdırlar. İdeal olarak bir kadın gebe kalmadan önce aşılarım yaptırmalıdır. Fakat eğer bir aşı gebelikte gerekiyorsa, gebeliğin 4. ayma kadar beklenmesi yerinde olacaktır. Bazı aşılar, gebe bir kadına genelde verilmezler. Fakat enfeksiyonlara maruz kalma ihtimaliniz artmışsa kullanılabilirler. Bunlar: - Hepatit B - Zatürre (pnömani) Pnömökoklar tarafından oluşturulanlara karşı Bazı aşılar gebe kadınlar için güvenlidirler. Hastalığa maruz kalınmadıktan sonra genelde kullanılmazlar. Bunlar: - Kuduz - Grip - Çocuk felci - Difteri - Tetanoz aşılarıdır Bazı aşılar, taşıd...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Su Çiçeği

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Su Çiçeği

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Su Çiçeği Su çiçeği, vericelle-zostar virüsü tarafından oluşturulur. Erişkinlerin su çiçeği, çocuklarınkinden daha ağır seyreder. Su çiçeği olan gebe kadınlar, diğer erişkinlere göre bu hastalığa eşlik edecek başka hastalıklara (zatürre gibi) yakalanma riskleri daha yüksektir. Bu hastalığa yakalandıktan sonra belirtilerin ortaya çıkması için 14 gün gerekmektedir. Belirtiler olarak ateş ve kaşıntılı içi sıvı dolu deri döküntüleri sayılabilir. Eğer su çiçeğine doğumdan bir hafta ya da daha önce yakalandıysaniz, fecüs de rahimde bu enfeksiyona yakalanmış olarak dünyaya gelebılir. Siz hastayken sizin yaptığınız antikorlar, plasentadan geçerek gebeğinizi hastalıktan koruyabilir. Bebeğiniz su çiçekli olarak doğabilir Fakat büyük bir ihtimalle tamamen iyileşecektir. Eğer su çiçeğine doğuma bir haftadan kısa bir süre önce...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çocukluk Hastalıkları

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Çocukluk Hastalıkları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Çocukluk Hastalıkları Bazı enfeksiyonların, çocuk hastalığı oldukları düşünülse de, erişkinlerde de görülebilir. Bazıları gebe kadınlarda ciddi sorunlara yolaçabilirle!- Eğer çocukken bu hastalıkları geçirmişseniz, muhtemelen bunlara tekrar yakalanmazsınız. Çünkü, bunlara karşı sizi koruyacak olan antikorlar gelişmiş olacaktır. Bu hastalıkların birçoğu için aşı bulunmaktadır. Eğer henüz bu hastalıkları geçirmediyseniz, gelecek gebeliğinize kadar bunlara karşı aşı olmanız iyi bir fikirdir. Çocukların birçoğu aşı olmadığı için bu hastalıklar daha fazla yayılmaktadır. Şu anki gebeliğinizde bu hastalıklardan birine maruz kalmışsanız, doktorunuz hasta olmamanız için sizi ve fetüsünüzü tedavi edecektir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM <...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Însan Îmmün Yetmezlik Virüs Enfeksiyonu Ve Kazanılmış Îmmün Yetmezlik Sendromu

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  însan îmmün Yetmezlik Virüs Enfeksiyonu ve Kazanılmış îmmün Yetmezlik Sendromu

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte însan îmmün Yetmezlik Virüs Enfeksiyonu ve Kazanılmış îmmün Yetmezlik Sendromu (HIV & AİDS) insan immün yetmezlik virüsü (Immunedeficieyvirüs=HIV) HIV'le oluşan enfeksiyon ve AİDS, kadınlar için gittikçe büyüyen bir tehdit oluşturmaktadır. HIV, enfeksiyonlu bir kişinin vücut sıvılarıyla (genelde semen (meni) ya da kan yoluyla) bulaşmaktadır. HIV'in ana bulaşma yolları, cinsel ilişki, damar yoluyla ilaç kullanımı ve nadir de olsa kan nakilleridir. (Amerika'da 1985'ten beri kan nakillerinde bu virüs için test yapılmaktadır) Eğer gebe bir kadın enfeksiyona yakalanmışsa, virüs fetüse geçebilmektedir. HIV, vücuda bir kere girdi mi, savunma sisteminin hücrelerine saldırmakta ve onları öldürmektedir. Tabi ki savunma mekanizması bozulduğu için vücut, ölüme neden olabilecek zararlı enfeksiyonlara açık hale gelmektedir. Ken...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Frengi (Siriliz)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Frengi (Siriliz)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Frengi (Siriliz) Yüzyıllardan beri bilinen bir hastalık olan frengi, cinsel yolla bulaşan çok ciddi bir hastalıktır. Spiroket adı verilen organizmalar tarafından oluşturulur. Tedavi edilmediği zaman, vücutta yayılarak körlük, kalp hastalığı, sinirsel bozukluklar, tümörler (ur) ve ölüme yol açabilir' Sitiliz, gebe bir kadının kanından fetüse geçebilmekte, düşüğe ve ölü doğuma neden olabilmektedir. Eğer bebek canlı doğarsa konjenital siriliz taşıyabilir. Konjenital sifilizli bebeklerde, sinir sistemi, cilt, kemik' karaciğer, akciğer ve dalak sorunları olabilmektedir. Sifilizi kadınlarda tesbit etmek daha zor olabilir. Şankır adı verilen ve enfeksiyon bölgesin! gösteren yara görülemeyecek şekilde vajen'de olabilir. Normal cinsel yaşamı olan erkeklerin çoğunda yara çoğunlukla penis üzerinde olmakla beraber cinsel orga...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık