Kişisel Gelişim

Geleceğin Meslekleri(Meslek Rehberi-Meslek Şeçimi)

GELECEĞİN MESLEKLERİ(MESLEK REHBERİ-MESLEK ŞEÇİMİ)

Geleceğin meslekleri (meslek rehberi- meslek seçimi) Son zamanda popüler hale devam genetik mühendisliği, moleküler biyoloji gibi meslek ayrıca da geleceğin mesleği arasından geçen; aktüerya, finans matematiği, hidrojeoloji mühendisliği gibi meslekler gençlere yeni alternatifler olarak ortaya çıkıyor. 2000 yılında dünyada yapılan yatırımlar, mühendisliğin farklı alanları öne çıkacağının sinyalleri her geçen gün artıyor. Özellikle malzeme sentezi ve üretimi, lojistik, bilişim ve iletişim, bioteknoloji gibi alanlar dikkati çekmeye devam eden meslekler arasında... Gelecek senelerde makine, bilgisayar, malzeme, endüstri, çevre, balıkçılık teknolojisi, metalurji ve malzeme gibi mühendislik alanların çok daha öne çıkması beklenmektedir. İşletme, fiyatlandırma uzmanlığı, promosyon analistleri, kalite mühendisleri, marka araştırmacıları çok aranan meslekler olmaya aday… Eczacılık ve kimya mühendislerinin modası geçen meslekler arasında.. Küresel ısınma ve su kaynaklarının hızla tükenmesi gibi...Devamını Oku »

Kpss /Öss (Eğitim, Gençlik)

KPSS /ÖSS (Eğitim, Gençlik)

KPSS /ÖSS eğitim gençlik ÖSS hazırlanma sürecinde öğrencilerin yeteri kadar psikolojileri bozulurken tamam artık hayatımız kurtuldu diyorken ve üniversite bittiğinde öğrencileri önüne bu seferde çok daha büyük bir engel çıkıyor ve öğrencilerin psikolojilerini alt üst ediyor KPSS. Hayatımız sınavlarla geçiyor.OKS, ÖSS, KPSS, …VB. Yıllarca ÖSS'ye hazırlanıp üniversiteyi kazandıktan sonra, şimdi de yıllarca KPSS'ye hazırlanıyoruz.. 5-6 kez girmesine rağmen atanamayanlar öğretmenler adayları var. KPSS yüzünden çok sayıda kişinin bunalıma giriyor. Adaylar sadece bir yarış atı gibi ve Her yıl sınava kpss hazırlanmak, sonunda da başaramamak psikolojik yıkım yaşıyorlar. Kısaca hayatımız sınav… Hayat sınavlar ile geçmeye devam ediyor ve bu yarışta, psikolojik olarak ayakta kala yola devam ediyor. kpps, öss, öss yayınları,online öss, öss ders, öss kitapları, össöss soruları, öss puan, öss soru bankası, öss sistemi, yeni öss sistemi, ...Devamını Oku »

Küresel Isınma(Ekoloji-Hava Durumu-Sıcaklık)

Küresel Isınma(Ekoloji-Hava Durumu-Sıcaklık)

Almanya’da yapılan araştırmaya göre ineklerin küresel ısınmaya katkısı hiç de az değil. İneklerin geğirmelerinden açığa çıkan metan gazının küresel ısınmaya neden olan sera gazlarının yüzde dördünü oluşturduğu iddia ediliyor. Almanya’daki bilim adamları ineklerin geğirmelerini önlemek için çalışmalara başladı bile. Araştırma heyetinin başkanı Prof. Drochner ise önlem alınmazsa önümüzdeki 50 yıl içerisinde atmosferdeki metan gazının şu anki miktarının altı katına çıkacağını ileri sürdü. İnsanların küresel ısınmaya katkısını bir yana bırakıp, zavallı ineklerle uğraşan bu Alman bilim adamlarına şaşırıp kalmamak elde değil! Nobel ödüllü bilim adamı Paul Crutzen de ilginç bir proje ortaya koydu. 1991 yılında patlayan Filipinlerdeki Pinatubo Volkanik Dağı’nın püskürttüğü kükürt parçalarının güneş ışınlarını yansıtmasından ilham alan Crutzer, yapay volkan yaparak dünyanın sıcaklığını düşürmeyi planlıyor.(küresel ısınma) Diğer ilginç fikir de Avizona Üniversitesi’nden astronom Roger Angel’dan ...Devamını Oku »

Mekan- Kilo

MEKAN- KİLO

Ne yediğimiz değil, nerede yediğimiz de beslenmemiz için önemli olduğu kesin.. nerede ne yediğiniz sizin kilonuzu etkiliyor. Mutfak: mutfakta yapılan atıştırmalar kilomuzu olumsuz etkiliyor. Buzdolabının önünde ya da yemek yaparken bir şeyler atıştırmak çok daha fazla yemenize neden olur ve kilo almamıza ve formumuzu olumsuz etkiliyor. ofiste yada işyerinde yenilen yemekler:uzmanların araştırmasına göre, ofiste atıştırılan yiyecekler genelde yüksek kalorili ve ağır olması kilomuzu olumsuz etkiliyor. Aceleyle yemek Hızlı yemek kilomuzu olumsuz etkilemektedir. Örneğin: pastayı 9 dakikada tüketenler 646 kalori alırken, 20 dakikada tüketenlerin 579 kalori aldığı gözlemlendi. Bundan dolayı yemek yerken yavaş yemeliyiz. Yemek yediğiniz ortam karanlık yada aydınlık olması iştahımız artırmaktadır. Aydınlık azaldıkça iştah artıyor. Geceleri bu yüzden canımızın daha çok abur cubur çekmesi de buna bağlanıyor. Araştırmalara göre yenilen yemeklerin fazla çiğnenmesi sindirimi kolayla...Devamını Oku »

Su-Besin-Hastalık

SU-BESİN-HASTALIK

Su –Besin-Hastalık Yaz aylarında, hava sıcaklığının artması nedeni ile farklı hastalıklar su ve besinlerde üremelerinin neden olur. Yeterli önlem alınmadığında, tek bir kaynaktan çıkan çok sayıda etken sularda ve besin maddelerinde çoğalarak hastalıklara ve salgınlara sebep olmaktadır. Bu hastalıklar İnsan gücü ve ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Hastalıkların temel unsuru, olumsuz koşul ve kişilerin temizlik alışkanlıkları yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır. Besinlerden ve su ile bulaşan hastalıklar çok basit tedbirler alınmasıyla bunlar kontrol altına alınmaktadır. Bu hastalıklarla etkin mücadelede; çevre koşullarının olumlu hale getirilmesi, yeterli ve sağlıklı içme suyu temini, gıda güvenliğinin sağlanması ve kişisel temizlik kurallarına uyulması gereklidir. Bu hastalıklara karşı önlem olarak, tuvaletten çıktıktan sonra, yiyecekleri hazırlamadan önce, yemek yemeden ya da çocukları beslemeden önce eller, parmak araları ve tırnak içlerinin bol su ve sabunla yıkanmamız öneml...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık