Başarı

.:: Başarı İçin Hayal Kurun

.:: BAŞARI İÇİN HAYAL KURUN

Hayal kurmak ok nemlidir. Hayal gc, sahip olduğunuz bilgilerden daha nemlidir. Gereki veya uuk, sonuta dşnrken de bir nevi hayal kurmuyor muyuz? Bir işi planlarken kafamızın iinde sreci hayal eder ve planlarız. Bu, beynin otomatik olarak yaptığı bir şeydir. Bugn buradayım, ama beş sene sonra şurada olacağım... diyerek ona gre kendinizi ynlendirin. İyi bir fikir yle pat diye karşınıza ıkmaz, onu dşnmeniz, kurgulamanız ve aramanız gerekir, işte bunun iin de hayal kurmalısınız... Ben mesleğe ilk başladığımda hep bir ynetici olmayı hayal ederdim. Kendimi hep bir şirkette, gzel bir odada dşlerdim. Bu hayalimi bir gn o zamanki patronuma anlattım. Gld ve Sevda, korkarım sen bir zaman sonra bizim kapıdan sığmay...Devamını Oku »

.:: Başarı İçin Eylem Yapın

 .::  BAŞARI İÇİN EYLEM YAPIN

Her başarının temelinde eylem yapmak yatar. nk sonulara ulaşmak iin harekete gemek lazımdır, yani eylem gerekir. Her zaman dediğimiz gibi, ok bilgiye sahip olmak, mutlaka başarıyı elde etmek demek değildir. Bir bilgiye sahipseniz, ancak o bilgiyi iyi kullanabilmek sizi başarıya gtrr. Aslında gl olmak, ok şey bilmek anlamına gelmez. Gl olmak demek, bir konuda girişimde bulunarak o konuda bir şeyler ortaya koyabilme ve eylem yapma yeteneğidir. Sonuları hazırlayan şeyin eylem yapmaktan getiğini de bir yere yazın. 'Harekette bereket vardır' boşuna dememişler. MURAT KDEN(KESFETKENDİNİ EDİTR) İletişim:[email protected]...Devamını Oku »

Not Tutma Ve Başarı Yakala..

Not Tutma Ve Başarı Yakala..

NOT TUT, NK...Not tutma, ğrenmenin en byk dşmanı olan unutmayı nler. Notu ders esnasında tutmuşsan, dersten sonra tekrarla. Eksik kalan, yetiştirilemeyen yerleri tamamla. Not tutarken en nemli şeyleri, kısaltmalar kullanarak yaz. Bunlara bakarak teneffslerde, ay ierken, yatmadan nce vb. konuları tekrarla. Derste anlamadığın şeyleri, mutlaka sor. Arkadaşıma sorarım, kitaptan okurum. gibi dşncelerle soru sormaktan vazgeme. Soru sorma cesareti, dersi ğrenme arzusunun en nemli işaretidir. DERLEYEN...MURAT KDEN(KESFETKENDİNİ EDİTR) İletişim:[email protected]...Devamını Oku »

İlgi Çekici Bir Başarı Hikayesi

İlgi Çekici Bir Başarı Hikayesi

ALLAH İLE ORTAK OLAN ADAM;Geen yzyılın sonunda Baltimore'lu bir delikanlı, kendine yepyeni bir hayat dzeni kurmak zere New York'a gitti. Yaşlı bir aile dostu ona, hayatını kazanmak iin ne yapacağını sordu. - Ben her işi yapabilenlerden değilim, dedi delikanlı. Sabun ve mumdan başka bir şey yapamam. - İyi alışmak şartıyla başarılı olabilirsin, dedi yaşlı adam. Gencin elini sıkıp başarı dilerken şunları ilve etti: - Tanrı ile ortakmışsın gibi alış ve kazancının onda birini Onun payı olarak ayır. Greceksin, işin o zaman daha iyi gidecek! Gen adam, kısa bir sre sonra Manhattan Sabun Fabrikasının yneticisi oldu. İki yıl sonra da kendi işini kurdu. Yaşlı adamın ğdn hi aklından ıkarmıyordu. Kazancının onda birini ayırıyor, yardım kuruluşlarına bağışlıyordu.<...Devamını Oku »

Başarı Olanlar

BAŞARI OLANLAR

Hİ KİMSE İLK ADIMDA BAŞARI MERDİVENLERİNE TIRMANMADI Roman, şiir, tiyatro eserleri yazan, hatip ve politikacı olarak n yapan Bulwer Lyton'un, başarı merdivenlerini adım adım ıktığını grrz. Eserlerinin mkemmel olmasını amalamış ve başarılara, rahatını terk ederek ulaşmıştır. İlk eseri, Ayrık Otu ve Yaban iekleri adını taşıyan bir şiir kitabıdır. Pek tutulmadı ve başarılı olmadı. Falkland isimli romanı da başarısızlığa uğradı. İradesiz ve sinirleri zayıf birisi olsaydı, bu alandaki alışmaları bir tarafa bırakırdı; fakat Bulwer yılmadı, başarılı olacağına inandı ve durmadan alıştı. ok okuyordu, ama başarısızlık bir trl yakasını bırakmıyordu. Otuz yıl sren edebiyat alışmaları sonunda başarıyı yakaladı. Azimle ve sabırla alışmak, onu mutlu sona ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık