Başarı

Kişisel Gelişim, Kişisel Başarı

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI

KİŞİSEL GELİŞİM ve KİŞİSEL BAŞARI Çocukluğumuzdan beri varlığımızla ya da var oluşumuzla ilgili çok sayıda soru sorarız. Çocukken zararsız ürkek bakışlar ve meraklarla büyüdük, kafamızın içi karmaşalarla doldu taştı. Ben neden yaşıyorum, neden dünyadayım, nereden geldim, nereye doğru gidiyorum ve bu dünyadan ne zaman gideceğim, hayatımın yönünü kim belirleyecek vb. sorular kafamıza takılıyor ve çoğu zaman yanıtlarını veremiyoruz. Küçükken, aslında tüm büyüklerin bu soruların yanıtlarını bildiğini düşünüyordum. Bu yüzden 20‘ li yaşlarımda hayal kırıklığına uğradım. Yetişkinlerin de bir sürü hata yaptığını ve gerçekleri bilmediklerini gördüm. Sonuç olarak sonsuzluk hissi içinde var oluşla ilgili bilinmeze kendimce yaklaşmaya çalıştım. Anladım ki kişisel gelişimlerine yatırım yapan ve böylelikle kişisel başarılarını elde eden bireyler bu sorulara daha net yanıtlar veriyorlardı. Kişisel gelişim neler kazandırır? Kişisel gelişim kim olacağımızı daha önceden gösterir. Hedeflerimiz ve hayalle...Devamını Oku »

Başarı Hikayeleri

Başarı Hikayeleri

Colgate firması hesabına sabun satan bir pazarlamacı, hiç cesaretsizliğe düşmeden sabun satmakta başarılı olamadığı bir işyerine gider ve daha önce görüştüğü yetkiliye şöyle dermiş: “Size tekrar sabun satmaya gelmedim. Geçen defa niçin size sabun satamadım, merak ediyorum. Acaba eksikliğim nedir? Sizinle konuşurken nerede hata yaptım? Lütfen beni tenkit edip, gerçekleri açıkça söyleyiniz?” Eksiklerini öğrenerek kendini geliştiren bu adam bugün Colgate-Palmolive-Peet Sabun Şirketi’nin tepe yöneticisidir. ...Devamını Oku »

Azim Ve Başarı Hikayeleri

Azim Ve Başarı Hikayeleri

Grek hatip Demosthenes kekemeydi! İlk defa halk önünde bir konuşma yapmaya çıktığında herkes kahkahadan kırılmıştı. Ancak onun parlak bir konuşmacı olmak gibi bir hayali vardı. Bu hayalin peşini bırakmadı ve potansiyelini ortaya çıkarmaya çalıştı. Demosthenes’in ağzını çakıl taşıyla doldurduğu ve deniz kıyısına vuran dalgaların gürültüsünü bastırmaya çalışarak konuşma pratikleri yaptığı söylenir. Onun ısrarları meyvesini verdi ve hayalini gerçekleştirdi. Sonunda antik dünyanın en büyük hatibi oldu. ...Devamını Oku »

Başarı Nedir ?

Başarı Nedir ?

İnisiyatif, bir şeyi başkalarından önce yapma, bir kimsenin gerekli kararları kendiliğinden alabilme ve başkalarına bağımlı olmadan karar verme olarak tarif ediliyor. “Başlamak, bitirmenin yarısı” sözü, inisiyatifin bir cephesini güzel vurguluyor. Bütün başarılı kişiler, sadece mantıklarıyla değil, sezgilerinin doğrultusunda karar verdiklerini de itiraf etmektedirler. Mantık, sol beyin küresine, sezgi ise sağ beyin küresine alt yeteneklerdir. Marifet, beynin bu iki yansının ikazlarını ve kararlarını eşit ve dengeli değerlendirebilmektir. Başarılı Kişilerin Özellikleri; • Hatalardan ders alma • Belirlenmiş bir hedefin olması • Kendine güvenip başarabileceğine inanma • Konsantrasyon kabiliyeti • Her şeyden tasarruf alışkanlığı • İnisiyatif gösterebilme ve yönlendirebilme •&...Devamını Oku »

Başarı Ne Demek

Başarı Ne Demek

Özgüven önemli bir kişisel özelliktir; yaşamla baş etmemizi ve sorunlarla gerçekçi bir şekilde mücadele etmemizi sağlar ve zorluklara dayanmamızı kolaylaştırır. Özgüven kazanma süreci, yaşamın önemli zorlukları ile başa çıkma gücüne sahip ve mutlu olmaya layık bir kişi olma deneyimidir. Özgüven insana güç verir, enerjisini artırır ve daha fazla çaba göstermeye özendirir. Başarı için ilham kaynağıdır. Başarılarımızla gurur duymamızı ve onlardan keyif almamızı sağlar. Özgüvenimiz olmadığında işleri yapabilme yeteneğimizden emin olamayız. Gerekli beceriye ve deneyime sahip olduğumuzu bildiğimiz halde daha önce hiç yapmadığımız bir işle karşılaştığımızda endişeleniriz. Birçok durumda, özellikle karar vermemiz, inisiyatif kullanmamız veya yeni insanları işin içine katmamız gereken durumlarda rahatsız ve huzursuz oluruz. Özgüveni artırmanın iyi bir yolu, yaşamdaki başarılarımızı hatırlamaktır. Sahip olduğumuz tüm yeteneklerimizi, iyi kullandığımız becerilerimizi aklımız...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık