Başarı

Kendinize Engel Olmayın

Kendinize Engel Olmayın

Kendinize Engel Olmayın Genç adam bir kartal yumurtası bulur. Onu kır tavuklarının yuvasına koyar. Kartal yumurtasından çıkan kuş, tavuk yumurtalarından çıkan civcivlerle birlikte atılır hayata. Mükemmel tüy rengiyle, iri ve güçlü kanatlarıyla, sağlam pençeleri ve keskin gagasıyla diğerlerinden farklıdır. Ama o bunun farkında değildir. Diğer tavuklardan biri olduğuna inanarak büyür. Pislikleri eşeler, tohumları gagalar, gıdaklar, birkaç santim zıplayıp yeni bir şey gagalamak için kanatlarını döver. Çünkü tavuklar böyle yapmaktadır. Bir gün gökyüzüne bakar ve inanılmaz bir yetenekle yelken uçuşu yapan muhteşem bir kuş görür. Devamını Oku »

İnanç Ve Başarı

İnanç Ve Başarı

İnanç Ve Başarı Roz Townsend: "İnanç potansiyelinizi belirler. İnanç, sizi inanılmaz derecede enerjik ve güçlü yapar. Neyi başaracağımıza inanıyorsak zihnimizin gözleriyle onun resmini görürüz. Zihninizdeki resim ve inançlarınız ne kadar güçlü olursa, potansiyelinizi gerçekliğe çevirme şansınız da o kadar artar." der. John Stuart Mill: "İnançlı bir kişinin gücü sadece ilgisi olan doksan dokuz kişinin gücüne eşittir....Devamını Oku »

Başarı İçin İnanmak Gerekir

Başarı İçin İnanmak Gerekir

Başarı İçin İnanmak Gerekir "İnsanlar kendilerine ya çok pahalı veya çok ucuz kıymetler biçerler. Herkes kendine ne kıymet biçerse pahası odur." (Epiktetos) Üniversiteye giriş sınavına hazırlanan bir öğrencinin önündeki en büyük engel nedir? Sayısı bir buçuk milyonu aşan rakipleri mi, iyi bir lisede okumuyor olması mı, yeterli ölçüde ders çalışma ortamına sahip olamayışı mı? Hangisi? Yoksa, bizzat sınavın kendisi mi? Bunların hepsi sonucu etkiliyor olabilir. Ama hiç biri tek başına cevap değildir. Hangi işe teşebbüs edilirse edilsin: Kişinin önündeki en büyük engel, kendisidir. O işle ilgili olumsuz düşünceler ve başaramama korkusu, aşılması zor olan en büyük engel ve ge...Devamını Oku »

Başarı İçin 7 Temel Nitelik

Başarı İçin 7 Temel Nitelik

Başarı İçin 7 Temel Nitelik 1. Hırs —> Hırs potansiyelleri körükler şiddetli istek yaratır. 2. İnanç —> Neye inanırsak onu yaşarız. İnançlı bir kişinin gücü, ilgili 99 kişinin gücüne eşittir. 3. Strateji —> Kaynakları organize etme yöntemi. Bir kapıyı kırarak da açabilirsiniz anahtarla da... 4. Değerler —> Neyin doğru neyin yanlış olduğunu belirten özel inanç sistemlerimizdir. Kim olduğunu Ne yaptığını Niçin yaptığını bilmek 5. Bir şeyleri başarabileceğimize ne kadar inanırsak, genellikle başarıya o oranda yatırım yaratır. Enerji —> Fiziksel, düşünsel, ruhsal enerji 6....Devamını Oku »

Başarı Ve Korkularımız

Başarı Ve Korkularımız

Başarı Ve Korkularımız Başarımızı etkileyen faktörlerden biri de korkudur. Ve bugün korkunun çoğu psikolojiktir. Endişe, gerginlik, sıkıntı, panik, tümü de yanlış idare edilen olumsuz düşünceden kaynaklanmaktadır. Korku bir gerçektir, onu yenmeden önce varlığını kabul etmeliyiz. Zira, korku başarının bir numaralı düşmanıdır. Korku insanların fırsatlar üzerine gitmesini engeller, korku fizyolojik canlılığı söndürür. İnsanları hasta yapar. Güven duygusunu yok eder. Örneğin üç metre yükseklikten, iki metre derin suya atlayan insanın korkusu atlayıncaya dektir; çünkü atlanınca korku yenilmiştir. Burada şu sonuca varabiliriz. Eylem korkuyu tedavi eder. Kararsızlık, erteleme korkuyu besler büyütür. Zor problemlerle karşılaştığımızda, harekete geçene dek korku içinde bekleriz. Unutmayalım, umut başlangıçtır. Ama zafer kazanmak için umudun harekete ger...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık