Başarı

Kişisel Başarı, ( Mutsuzluğu Kendimiz Yaratırız)

Kişisel Başarı, (  Mutsuzluğu Kendimiz Yaratırız)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Mutsuzluğu kendimiz yaratırız) Caroline, mutlu bir kadın değildi. Kendini, şartların kurbanı olarak görürdü. Mutsuzluğu nü n kabahatin! uzun bir dış etkenler listesine bağlardı (diğer insanlar, ekonomi, hava durumu, hükümet, patron...). Faka,t bedbahttığının arkasında yatan öncelikli nedenin kendi duyguları olduğunu bilmiyordu. Mutsuzluğu, dış etkenlere bağlamak çok yaygın bir eğilim olsa da en önemli psikolojik hatalardan biridir. İnsanlar, "Sözleriyle beni çok üzdü", "Yaptığı yorumlar beni incitti" gibi ifadeler kullanırlar, Gerçekte ise, ne sözler, ne yorumlar nede durumlar incinmeye ya da üzülmeye neden olur. İnsanlar, olaylar veya durumlar üzerinden kendilerim' üzerler. Eskilerin dediği gibi; "Sopalar ve taşlar kemiklerimi kırabilir, ama kelimeler canımı asla yakamaz." Bu düşünceleri çocukl...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Gereklilikler Ve Zorunluluklar Hakkında Daha Fazlası)

Kişisel Başarı, (  Gereklilikler Ve Zorunluluklar Hakkında Daha Fazlası)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Gereklilikler ve zorunluluklar hakkında daha fazlası) iki kez boşanmış otuzaltı yaşındaki avukat kamil , terapi için bize geldi. Sık sık kişisel problemler yaşadığı ailesiyle ciddi sıkıntıları olmuş ve nişanlısı da onu terk etmişti. Şaşırmayın! Çünkü kamil’in kuralları ve kaideleri kara, hava ve deniz kuvvetleri'nden bile daha fazla. Şöyle ki, kategorisel emirler olan "gereklilikler ve zorunlulukların yıkıcı bir güce sahip olduklarını anlatarak şunu tavsiye ediyor; • insanlar kendileri ve başkaları üzerinde gereklilik oluşturmamalı ve mümkün olduğunca zorlayıcılıktan kaçınmalıdırlar. Kamil 'ın aşırı gereklilikleri ve zorunlulukları, erkek kardeşiyle yapacağı yatırım anlaşmasının bozulmasına neden oldu. Çünkü kamil, tedbirsiz ve olaylar karşısında çok çabuk öfkelenen biri olarak gör...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Gereklilik Kanunu )

 Kişisel Başarı, (    Gereklilik Kanunu  )

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Gereklilik kanunu ) Al, neden hiç yakın arkadaşı olmadığım anlayamıyordu. Kendini, sevgi dolu ve içten bulurdu. Fark etmediği şey, o kadar çok gereklilikleri ve zorunlulukları vardı ki onun etrafında olup da eleştirilmemiş kimse yoktu. Tanıdığım biri şöyle demişti; "ihtiyacım olan tek şey, sonsuz bedava nasihat"... Haddinden fazla, gereklilikleri ve zorunlulukları konuşan insanlar hem çok talepkar hem de mutsuzdurlar, hayatı kendilerine ve etrafındakilere zehir ederler. Danışma odasında, inatçı ve ısrarcı o kadar çok insan görüyoruz ki, hepsinin tipik hikayesi ya kötü boşanma, ya arkadaşsızlık ya da işteki problemlerdir. "Kategorisel emirler" olarak bilinen gereklilikler ve zorunluluklar kişide öfke ve suçluluk yaratır. "X'i yapmam gerekirdi, Y'yi değil!", "Daha iyisini yapman gerek...Devamını Oku »

Anne Baba Okulu(Başarılarımla Varım -2)

Anne Baba Okulu(Başarılarımla Varım -2)

Başarılarımla Varım -2 Sevgi, koşullu olarak ortaya çıktığında, küçük çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olacaktır. Bir yıl kadar önce, komşumuzda bir doğum günü partisine katılmıştım. Herkes gülerek ve şakalaşarak odada oturuyordu. Partinin ev sahibi olan çift, 3 yaşındaki oğullarını yatırdılar. Yarım saat sonra, çocuk odaya geri gelip ortaklıkta dolaşmaya başladı. Babası çok kötü bir tarzda "Lanet olasıca! Sana yatakta kalmanı söylemiştim." diye bağırınca çocuk hemen geri çekilmişti. Birkaç dakika sonra lavaboya gitmek için izin isteyip kalktım. Köşeyi döndüğümde çocuğu, koridorda oturmuş ağlıyor bulmuştum. Durup ona niye ağladığım sorduğumda gözyaşlarından ıslanmış yüzünü bana çevirmiş ve "Sizce babam beni seviyor mu?" diye sormuştu. Bu örnekler oldukça dramatik olmasına rağmen, çocuğunuzla koşulsuz sevgiyle iletişim kurmamanın tesirlerim açıkça göstermektedir. Ebeveyn sevgisinin koşullu olarak gösterilmes...Devamını Oku »

Anne Baba Okulu(Başarılarımla Varım)

Anne Baba Okulu(Başarılarımla Varım)

Başarılarımla Varım Bu inanç da, ebeveynlerin, çocuklarından giriştikleri her işte en iyisini yapma istekleri sonucundan doğmaktadır. Elbette hepimiz çocuklarımızın başarılı olmalarını ve kendilerini iyi hissetmelerini isteriz. Fakat, çocukların ne yaptıkları ve bir birey olarak kim olduklarının onay veya reddi arasındaki ayırımı yapmayı anlamaları önemlidir. Başka bir deyişle, ebeveynin belli bir davranışı onaylaması çocuk tarafından sevgi olarak algılanabilir. Bunun tersi de geçerlidir. Anne-babanın bir davranışı beğenmeyişi çocuk tarafından bir sevgisizlik belirtisi olarak düşünülebilir. Bu eğilim, özellikle küçük çocuklarda sıkça görülmektedir. Çocuk kesinlikle bilmelidir ki anne-babanın sevgi ve onayı o anki başarı veya başarısızlıklardan bağımsızdır. Bu önemli kavram "koşulsuz sevgi" diye adlandırılmaktadır. Kısaca, sonuç ne olursa olsun sevgimizi onlardan esirgemeyeceğimizi çocuğun bilmesi "koşulsuz sevgi" manasına...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık