Başarı

:: Başarı Ve Rahatlık

:: Başarı ve Rahatlık

Neden herhangi biri başarılı yaşama direnmek istesin ki? nk değişimle fiziksel bir bağlantımız yok. Değişim iin kendimizi fazla rahat hissediyoruz. Hepimiz alışkanlığı ve rahatlığı ok severiz. Bu, kendimizi iyi hissettirir ve sonuta rahattır. Başarılı olmak iin rahatlık blgenizden ıkmanız gerekir. Eğer sınırlar koymazsanız ve gerekten farklı şeyler yaparsanız dağılırsınız. İşleri tahmin etmek zorlaşır. Başarısızlığa uğrarsınız. Rahatlık blgenizdeyken ne yaptığınızı dşnn. Arkanıza yaslanır ve zihinsel olarak tembel olmanın ya da alışkın olduğunuz bir şekilde yaşamanın tadını ıkarırsınız. İşlerin kendiliğinden olmasını beklemeye başlarsınız, insanlar genellikle koltuğa yaslanıp tm dnyanın onları beklemekle ykml olduğunu dşnrler. Bu zihniyet başar...Devamını Oku »

:: Başarı Ve Niyet

:: BAŞARI VE NİYET

Noel hediyesi hazır değildi. Oğlan iin olan hediyenin iinde pil yoktu. Bu zel gnde yemek, her ynyle istediğiniz kadar iyi değildi. Fakat hi kimse bunları ok da fazla umursamaz, nk niyetiniz iyidir. İyilik ve ilgi konularında işler ters gitse bile niyet nde gelir. Fakat niyet sadece budur. Planın bir parasıdır. Bazı insanların planları bir umuttur. Ben işlerin iyi bir şekilde sonulanacağını umuyorum. Başarı, bundan daha fazlasını gerektirir. Başarı niyetle başlar. Niyet birinci gnde oluşur, o bugndr ve bugn o ok nemlidir. Ama zaman getike niyet nadiren nemli olur. İnsanların gerek davranışlarına karşılık fikirleri gzlemlendiğinde byk farklılıklar grldğn biliriz, insanların ne s&...Devamını Oku »

:: Hızla Daha Başarılı Bir Yönetıci Olmanın Yolu

:: HIZLA DAHA BAŞARILI BİR YÖNETICİ OLMANIN YOLU

Yneticiliğe Giriş programı İngiltere'nin en başarılı ynetici semineridir. Bu seminere yıllar boyunca, aralarında Coca-Cola, Rolls Royce, British Telecom, Standard Life ve Virgin'in de oldukları eşitli kuruluşlardan 3000 ynetici katılmıştır. Değişik alanlarda alışan bu şirketler en kalıcı rekabeti stnlklerinin, ynetim kalitesiyle elde edildiğini ve btn yneticilerin aynı bilgi ve beceri kalitesine sahip olmaları gerektiğini anlamışlardır. İşte bu yazının amacı da yneticilere bu bilgi ve beceriyi kazandırmaktır. Eğer ticari olmayan bir kuruluşta alışıyorsanız, bizim sık sık bayilerden, mşterilerden, satış ve kardan sz etmemiz sizi şaşırtmasın. Belki sizin de mşterileriniz vergi mkellefleri, bağış sahipleri...Devamını Oku »

::Eğitmenler Niçin Başarılı Oldu?

::EĞİTMENLER NİÇİN BAŞARILI OLDU?

Eğitmen girişimi ok tartışılmıştır. Bir ok evrede ğretmenliğin saygınlığını yok edeceği, başarılı olamayacakları savunulmuştur. Oysa eğitmenlerden yana olanların bile beklemedikleri bir başarıyla karşılaşılmıştır. Karşı grşte olanlardan bir oğu eğitmenlerin alışmalarını şaşırtıcı bulup vmşlerdir/* Bu beklenmedik başarının nedenleri zerinde durmak ve gnmzde da dersler ıkarmak gerekir: * Eğitmen kursları ok ayrıntılı n hazırlıklardan sonra başlatılmıştır. nce yurt dışındaki benzer alışmalar yerinde incelenmiş, eksiklikleri tartışılmıştır. * Adaylar gelişigzel seilmemiştir. Adayın alışacağı kyllerle birlikte seilmiş, doldurulan formlar inceden inceye değerlendirilmiş, gerektiğinde sınav yapılmıştır. K...Devamını Oku »

:: Okul Başarısı

:: OKUL BAŞARISI

Okula giden bir ocuktan neler beklenmelidir? Bu klasik soruya; ortalama olarak iyi bir karne ve teşekkr/takdir belgesi (kısaca akademik başarı) gibi cevaplar vermek olduka olağan kabul edilmektedir. Gerekten de okul ocuğundan bunları beklemek doğru mudur? Başarı denildiğinde sadece akademik başarıyı ya da daha yalın bir ifade ile notu mu anlamak gerekir? Akademik olmayan başarı/başarılar da olamaz mı? Eğer, okullu ocuktan sadece akademik başarı bekleniyorsa, insan yetiştirme sistemimizde ok ciddi bir sorun olduğunu da kabullenmek zorundayız. nk, akademik başarı insanı tek bir yn ele almaktır. Bu ise, insan ve niteliklerini basite indirgemek demektir. Hibir insan mkemmel olmadığı gibi, birka basit beceri ya da yetenekle aıklanacak sıradan bir varlık da değildir. İnsanın potansiyelinin...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık