Başarı

Kadınlar Daha Başarılı

Kadınlar Daha Başarılı

Kadınlar Daha Başarılı Frankel kadınlara öncelikle diledikleri rolün ne olduğunu anlamalarını, sonra da çevrelerindeki tüm olumsuz ögelere karşı kendilerini korumaya alarak yalnızca içlerinden gelen sesi dinlemelerini öneriyor. Kadınların en önemli hatalarının aslında kendi kendilerine zarar verecek hareketlerde bulunmaları olduğunu söylüyor. The Independent'da yayınlanan ve ünlü Henley Management College'dan elde edilen veriler, genç kadınların yaşıtları erkeklere göre daha uzun saatler çalışıp, daha fazla emek harcadıklarını ve yaşıtları erkeklere göre daha başarılı olduklarını ortaya koyuyor. Erkekler samimiyetten uzak Bocconi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Maria Cristina Bombelli de aynı konu üzerine İtalyan kadınlarını inceleyen bir kitap çıkarmak üzere. "Tutku ve Yorgunluk' isimli kitapta Bombelli, kadınların en önemli sorununun başkalarının fikirlerini ...Devamını Oku »

Siz Ne Kadar Başarılısınız

Siz Ne Kadar Başarılısınız

Siz Ne Kadar Başarılısınız Ne kadar mutluyum? Refah durumunuz nedir? Ne kadar güvendesiniz? Kaç tane arkadaşınız var? Sağlık durumunuz nasıl? Aile ilişkileriniz nasıl? Kafanız rahat mı? Umutlu musunuz? Başarılı olmamızı engelleyen en önemli faktörlerden biri kişilerin kendilerine mazeret bulma hastalığıdır. Başarısız bir insan neden başarısız olduğu konusunda binlerce mazeret bulabilir. Herhangi bir yere gitme planı olmayan, herhangi birisinin bunun nedenini açıklayacak sayfalar dolusu neden sıralayabilir. Bu negatif bir düşüncedir, bir düşünce hastalığıdır. Bunlardan bazıları... "Sağlığı...Devamını Oku »

Başarı Nedir? Başarıya Nasıl Ulaşılır

Başarı Nedir? Başarıya Nasıl Ulaşılır

Başarı Nedir? Başarıya Nasıl Ulaşılır Başarı fark yaratmaktır. Bu fark ileriye doğru olmalıdır. Başarı, daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba göstermektir. Başarı bir işte, bir girişimde elde edilen iyi, olumlu ve sevindirici, süreçtir. Örneğin, sınav başarısı kısa bir süreci, yaşam başarısı uzun bir süreci ifade eder. Başarı, başlangıç ve bitiş çizgisi arasındaki parkurun doğru sapta...Devamını Oku »

Herhangi Bir Hedefi Olan İnsanlar Başarır

Herhangi Bir Hedefi Olan İnsanlar Başarır

Herhangi Bir Hedefi Olan İnsanlar Başarır Hedefe ulaşmada ilk adım programlamadır. Bir hedefin gerçekleşmesini istiyorsanız önce ona inanmalısınız. Sizi hedefinize ulaştıracak bilgi ve becerilere sahip olmadıkça amacınıza ulaşamazsınız. İnsanlar amaçlarına ulaşmak için gerekli kaynaklara sahiptirler. Yeter ki bu kaynakları iyi değerlendirebilsinler. Dünyada değerlendirilmeyen potansiyel kadar ziyan olan bir şey yoktur. 1953 Yale Üniversitesinde tüm üniversite öğrencilerinden amaçlan yazılması istenmiş öğrencilerin ancak % 3'ü amaçlarını net olarak yazabilmiş, % 97'si net bir hedef belirlememiş. Bir...Devamını Oku »

Başarıya Götüren İnançlar

Başarıya Götüren İnançlar

Başarıya Götüren İnançlar İnanç denilince akla dini ya da doktriner inançlar gelmektedir. Fakat temel anlamda inanç, yaşama anlam kazandıran, yön veren inanma, yargı, istek ve prensiptir. İnançlar, dünyayı algılamamız için önceden düzenlenmiş, organize edilmiş süzgeçlerdir. İnançlar, sinir sistemine doğrudan gönderilen emirlerdir. Bir şeyin gerçek olduğuna inanırsanız, tam olarak onu gerçek kabul eden bir duruma girersiniz. İnançlar, Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık