Başarı

:: Öğrencilikte Başarı

::  ÖĞRENCİLİKTE BAŞARI

alışma ve ğrenme yollarını bilen,ğrendiklerini eşitli yollarla ifade etmesini beceren ğrencilere başarı yolu aılmıştır. Bu ğrenciler, istekli ve sistemli alışmaya da alışırlarsa btn derslerinde başarıya ulaşır ve başarıdan başarıya koşarlar. ğrencinin temiz duygulu olması, kibar ve nezaketli olması, evresinde hoş karşılanan iyi davranışlar sergilemesi... gibi stn insanlık meziyetlerine sahip olması da başarılı olmasını dolaylı yoldan etkiler. Kazandığı başarılar, ğrenciyi geliştirdiği ve değiştirdiği gibi, evresindekilerin kendisine karşı tavır ve davranışlarını da değiştirir ve iyileştirir. Başarının getirdikleri blmnde, başarının faydaları genel olarak aıklanmıştır. O aıklamalara bazı ilaveler yapalım: İyi ğrenen ve ğrendiklerini iyi if...Devamını Oku »

:: Başarı Hedefleri Aşmak - Amaca Ulaşmaktır

:: BAŞARI HEDEFLERİ AŞMAK - AMACA ULAŞMAKTIR

Ama, ulaşılmak istenilen şeydir. Bir konuyu gerektiği gibi sonulandırmak amaca varmaktır. İnsanın istediğini yapabilmiş olması, amacına ulaşması demektir. Amaca ulaşmakla başarı kazanılmış olur. Amatan nce hedeflere varılır. Ancak hedefleri aşarak amaca ulaşılır. Amacımız yolunda ilerlerken birok glklerle karşılaşabiliriz. nmze birok engeller ve engebeler ıkabilir. Yolumuz zerinde karşılaştığımız glkleri yenerek, engelleri aşarak, hendekleri atlayarak, yokuşları tırmanarak ve basamakları ıkarak ama yolunda ilerleriz. Ama yolunda bulunan btn bu glklerin, engellerin, engebelerin, hendeklerin, yokuşların ve basamakların hepsi birer hedeftir. nce bunları aşmak zorundayız. Ama daha uzaktadır, ona hemen varılamaz. nc...Devamını Oku »

:: Başarı Yapılmak İstenileni Yapmaktır

:: BAŞARI YAPILMAK İSTENİLENİ YAPMAKTIR

Yapmak istediğimiz bir şeyi yapabilmek başarıdır. zerinde durduğumuz işi sonulandırmak başarılı olmaktır. BAŞARI, sadece byk işler yapmak değildir. Yapılan ufak bir iş de başarıdır: İstanbul'u fetheden Fatih'in başarısı ok byktr. Fakat, yeni okula başlayan bir ocuğun kalem tutmaya alışması da ona gre byk bir başarıdır. nemle belirtelim: Her insan gibi, ğrenciler de yaşı, yetişme tarzı ve zel kabiliyetleri nispetinde başarılar kazanır. Hi bir başarı kmsenemez. Kk byk fark ettirmeden her başarı kıymetlidir. Kk başarılar, gelecekteki byk başarılara zemin hazırlar. Bir ğrencinin o gnk dersini ğrenmesi başarıdır, ğretmeninin verdiği grevi hazırlaması başarıdır, kitaptaki matematik...Devamını Oku »

:: Başarı Nedir?

:: BAŞARI NEDİR?

ok kullandığımız kelime olan BAŞARI, başarmak fiilinden tremiş isimdir, muvaffakiyetle eş anlamlıdır. Başarmak eylemini belirtir. Başarmak, bir işi istenilen şekilde sonulandırmak, bitirmek veya tamamlamaktır. Başarının ne olduğunu drt ayrı başlık altında inceleyelim: 1- Başarı yapılmak istenileni yapmaktır. 2- Başarı hedefleri aşmak-amaca ulaşmaktır. 3- Başarı hazza ulaşmak-huzura kavuşmaktır. 4- Başarı mutluluğa erişmektir. DERLEYEN:KESFETKENDİNİ EDİTR İletişim:[email protected] ...Devamını Oku »

:: Başarı Ve Eylem

:: BAŞARI VE EYLEM

Umuyorum artık bu tr bir bakış aısının nasıl işlediğine dair fikir edindiniz. Konuşmak kolaydır, gce sahip olan eylemlerdir. Şimdi, sizin g noktanızdır. Şimdi, ruh ile maddenin buluştuğu ve maddi dnyayla etkileşime girme fırsatına sahip olduğunuz tek yerdir. İnanlarınızı değiştirirseniz dnyaya sunduğunuz titreşimi de değiştirirsiniz. Vizyonunuzu değiştirirseniz yaratmaya niyetlendiğiniz şeyi de değiştirirsiniz., Fakat, ve bu byk bir fakattır, eylem olmadan hibir şey meydana gelmez. Kişi bir diğerinin ayakları dibinde oturarak bilgeliği ğrenemez. Kişi kendi hayatını yaşamalı, kendi hatalarını yapmalı, varoluşunun gerek anlamını ğrenmenin kendine zg coşkusunu hissetmelidir, nk bu her bireyde farklıdır. Yere dş, ayağa kalk, bunu sil baştan yeniden yap. Deneyimle ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık