Başarı

Başarı Mı? Başarısızlık Mı?

Başarı mı? Başarısızlık mı?

Başarı mı Başarısızlık mı? Geçmişte olanı artık değiştiremezsiniz ancak gelecekte neler olacağı sizin elinizde. Önemli olan kendinize güvenmeniz, doğru yolda olduğunuzu bilmeniz ve büyük resimde parçaları doğru yere koymanızdır. Geçmişi kurcalamak sadece canınızı sıkar. Bunu bildiğiniz halde yine de yaparsınız. Belki de yaptıklarınızı düşünmeli, kendinizi rahat hissedene kadar hatalarınızı gözden geçirmelisiniz. Bu aynı hatayı size gerçekten zarar vermişse tekrarlamanızı önler. Hatalarınızı gözden geçirmek normal bir şey. Duygularınızı inkar ederseniz durum daha da içinden çıkılamaz hale gelir. Bırakın içinizdekiler dışarı çıksın ve kaybolsun. Ancak bazen öyle zaman olur ki başarısızlık duygularımızı dışa vurmamız birçoğumuz için zordur. 1. Başarısız olmuş olabileceğinizi kabullenin /...Devamını Oku »

Siz De Başarabilirsiniz!

Siz de Başarabilirsiniz!

Siz de Başarabilirsiniz! Başarıya ulaşmak için birinci kural yeteneklerimizi ve ilgi alanlarımızı keşfetmektir. Başarı, şöyle bir tanımlama onun ne anlama geldiği ile ilgili bize ışık tutacaktır: Yetenek, koşullar ve çevre faktörleri göz önünde bulundurulduğunda, varılması gereken yerin neresinde olunduğu, başarı ile ilgilidir. Sorun bu farklılığın tespit edilememesinde ve geliştirilememesinde. Aksi halde, sıradan insanların sıra dışı hikayelerini anlatan kitaplara rastlayamazdık. Kişi kendini tanıdıkça, yeteneklerini keşfettikçe, ilgili olduğu alanda başarılı olabileceğini görecek ve buna inanacaktır. İnanç, tüm engelleri yok edecek ve başarı için temel adımın atılmasını sağlayacaktır. Bundan sonrası istek ile ilgili. Kendi yeteneklerine inanan insan, başarıyı istemeli. İstemek, istiyorum denerek tamamlanacak bir süreç değil. Hedeflerin saptandığı ve yol haritasının belirlendiği zorlu bir...Devamını Oku »

Kısaca Başarı Nedir?

Kısaca Başarı Nedir?

Kısaca Başarı Nedir? İnanç, güçlü inanç, aklı, yol ve yöntemler ile nasıl yapılırı bulmak üzere harekete geçirir. Başaracağınıza inanmanız başkalarının size güven duymalarına neden olur. İnanç yapma gücünü harekete geçirir. İnanın, gerçekten inanın, başarabilirsiniz ve başaracaksınız. “ Tamam bir deneyeceğim ama bu işin olacağını sanmıyorum. ” tavrı başarısızlığı getirir. Endişeleri düşünürsen, başarısız olursunuz. Zaferi düşünürsen, başarılı olursun. Lidere saygı duymak iyidir. Ondan öğrenin. Onu gözleyin. Onu inceleyin. Ama ona tapmayın. Daha iyi olabileceğinize inanın. Kişi kendi düşüncelerinin ürünüdür. Girişimcili...Devamını Oku »

Başarının Sırrı

Başarının Sırrı

Başarının Sırrı Evet, başarının sırrı vardır. Hem de herkesin kolaylıkla görebileceği bir sır. Herkes kolaylıkla görebiliyorsa bu nasıl sır olabilir? Bunun sır olması, ‘ kişiye özel ’ olmasındandır. Başarı hangi alanda olursa olsun, kim tarafından istenirse istensin birbirini izleyen bir dizi ‘ düşünsel –duygusal-sosyal yoğunlaşma’ halkalarından oluşan bir zincirdir. Hiç unutmamak gerekir ki, ‘bir zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır’. Devamını Oku »

Hayat Yolculuğunuzun Kalitesim Belirler.

Hayat Yolculuğunuzun Kalitesim Belirler.

Hayat Yolculuğunuzun Kalitesim Belirler. Başarı, hayat yolculuğunu sürdürdükçe gelir. Başarı, kendinizi, kim olduğunuzla ilgili nasıl hissettiğinizle, neyin üstesinden geldiğinizle, neyi düşündüğünüzle, neyin hayalim kurduğunuzla ve neyi başarıyor olduğunuzla ilgilidir. Basan, kendinizi geçmişinizle ilgili olarak nasıl hissettiğiniz, neyin hayalini kurmuş, neyi düşünmüş ve neyi başarmış olduğunuzla ilgili değildir. Başarı, süregiden bir süreçtir. Başarı, hayat yolculuğunuzun kalitesidir. Basan, varılacak bir istasyon ya da bir bitiş çizgisi değildir. James Dobson epeyce eski bir arkadaşımdır. Babasının ölünmnden bahsederken üzüntülü bir sesle, babasının, işlerini yarım bıraktığı için gözleri açık gittiğini söylediği zaman ona: James, hayat zaten böyle olmalıdır. Öleceğimiz güne kadar yaratmalı ve üretmeliyiz. Geriye dönüp de: Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık