Başarı

Öss(Başarıya Ulaştıracak Küçük Tavsiyeler)

ÖSS(Başarıya Ulaştıracak Küçük Tavsiyeler)

* ÖSS'yi kazanmanın gerçek püf noktası, bol bol test çözmekte yarıyor. Bu yüzden, çevrenizdeki tüm dershanelerin deneme sınavlarını takip ediniz, gazetelerin tüm deneme sınavlarım eksiksiz çözünüz. * Genel olarak yapılan şu yaygın hatayı yapmayın: Çözdüğünüz testlerin sadece doğru ve yanlışlarını ayrıt etmekle kalmayın; doğrularınızın neye göre doğru olduğunu, yanlışlarınızın neye göre yanlış olduğunu mutlaka tespit edin. Aksi taktirde, yaptığınız işin neticesini almamış olursunuz. Eğer böyle yaparsanız bir taşla birkaç kuş vurmuş olursunuz. Hem test çözmüş olursunuz, hem de konuları öğrenmiş olursunuz. * Bu işi daha önce başarmış büyüklerinizle, zaman zaman geliştirici sohbetler edin: Bu, hemen hemen tüm öğrencilerin tenezzül dahi etmediği bir durum ama, bu işin sırrını kavramış, aklı başında öğrenciler, unutmayınız ki bu taktiği deniyorlar. Siz de deneyin, çok etkili bir taktik. * Sabrın ne olduğunu bilge birine sorunuz: Genellikle 'sabırlı olmak' gerektiğinden bahsedilir ama bunun n...Devamını Oku »

Öss(Başarıya Götüren Düşünceler)

ÖSS(Başarıya Götüren Düşünceler)

Önce kendinizi düşünün: Herkes önce kendini ıslah etmelidir. Çünkü kendinizi düşündüğünüzde yanlışlarınızı daha rahat görürsünüz. Nelerin sizi mutlu ettiğini fark edin. Mutlu edecek ortamları bilin, bu ortamlara girin. Şu anki işinizi düşünün: Siz ÖSS sınavına hazırlanıyorsunuz. Bunu iyi düşünün. Sınava giren herkesten farklı olarak nasıl kazanmanın yollarını bulabilirsiniz, sade ve öz nasıl mutlu bir şekilde konulara ve testlere çalışabilirsiniz? İyi düşünün, mutlaka memnun ve başarılı olacağınız bir sonuç çıkacaktır ortaya. Kazanmak Zorundasınız! Gerçekten sizin de başarabileceğinizi, müthiş değişimler oluşturabileceğinizi düşünün. İstemediğiniz ortamlarda bulunmanın sizden neler alıp götürdüğünü düşünün. Her gün acı acı dert yandığınız karmaşıklığınızı ve problemlerinizi düşünün. Seveceğiniz bir işe yönelmiş olduğunuzu düşünün. Kazanmak istediğiniz halde "Motive olamıyorum!" diyorsanız, iddia ediyorum ki siz tembelsiniz, bunu iyi düşünün. Çünkü böcek olmayı arzu edenlerin, ezilmekte...Devamını Oku »

Öss(Başarı, Onu Arzu Etmekle Olur!)

ÖSS(Başarı, Onu Arzu Etmekle Olur!)

Sevgili öğrenciler! Son yıllarda başarısız olan öğrencilerin durumları konuşulur oldu, tartışılır oldu. Yüz binlerce öğrenci üniversite kapısında sıfır puan çekiyor. Bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Üniversite adayları adeta büyülenmiş gibi neden girdikleri imtihanlarda hep başarısız oluyorlar? Zannederim başarmanın birinci basamağı, işte sadece bu iki soruya doğru cevap bulmakta yatıyor. Gelin sizinle hiç konuşulmayan gerçekleri konuşalım. Önce gençliğimizin ne durumda olduğunu, beklentilerinin neler olduğunu, fakat bu beklentiler için bir şeyler yapıp yapmadıklarını aydınlatalım. Başarı, onu arzu etmekle olur! Eğer arzu ediyorsanız o takdirde nasıl yaşadığınızın farkında olmalısınız. Kendinizin nasıl biri olduğunuzu, toplumun genel olarak nasıl bir toplum olduğunu, kendi beklentilerinizin ne olduğunu, toplumun beklentilerinin ne olduğunu gözlemlemelisiniz. Eğer toplumda başarısızlık genel hale gelmişse, siz bu toplumun nasıl yaşadığına bakınız. Çünkü yaşam şekilleri bir topluluğu ya...Devamını Oku »

Mutluluk Bilimi(Başarının Dostları Hayal Gücü Ve İnanç)

Mutluluk Bilimi(BAŞARININ DOSTLARI HAYAL GÜCÜ VE İNANÇ)

Başarısız olmak dünyanın sonu olmamalıdır. Hiç kimse mükemmel değildir. Başarısızlıktan ders alınmalı, denemeye devam edilmelidir. Başarısızlığı yenen birçok ünlü insan vardır. Bunlar yılmadan başarısızlığın üzerine giderek ünlü olmuşlardır. Yaşam bir çabadır, sürekli savaşılmalıdır. Çabaların olmadığı yerde yaşam yoktur. Çabalama asla durağan değildir. Gelişim ve değişim, yeni fırsatların kaynağıdır. Gelişen herkes hata yapabilir. Asıl yanlışlık denemeyi bırakmaktır. Başarısızlıktan korkmak başarısızlığın bir başka nedenidir. Hataları aşmak için çaba göstermek bir öğrenme sürecidir, olumlu düşüncedir, amaca yönelmedir ve gelişimin belirtisidir. Gelişme çalışma demektir. Çaba, hayal gücünü ve fiziksel yetenekleri geliştirmeye, inancı artırmaya zorlar. Sorunlar olgunlaşmanın ve güdülenmenin özüdür. Sorunlardan korkmamalı, üzerinde çalışılmalıdır. Çözüme odaklanmalı, cesaretsizliğe kapılmamalıdır. Sorunları insanlar kendileri çözebilir. Sorunlar insanın düşünmesini sağlar, düşünmek de in...Devamını Oku »

Başarısızlık Diye Birşey Yoktur, Sadece Geri Bildirim Vardır

BAŞARISIZLIK DİYE BİRŞEY YOKTUR, SADECE GERİ BİLDİRİM VARDIR

BAŞARISIZLIK DİYE BİRŞEY YOKTUR, SADECE GERİ BİLDİRİM VARDIR Başarılı insanların hepsinin hayalleri vardır. Bu hayali gerçekleştirmek için gereken yatırımı yaparlar ve bu hayallerini peşinden büyük bir sabırla vazgeçmeden koşarlar… Başarılı insanlar başarısızlığa inanmazlar. Onlar diğer başarısız insanların başarısızlık olarak değerlendirdiklerine, “Bu durumdan ne öğrenebilirim” diyerek yaklaşırlar. Başarısızlığa teslim olmazlar. Başarısızlığın başarı yolunda gerekli bir adım olduğunu düşünürler. Hiç başarısızlık yaşamamış kişi hiçbir şey yapmamıştır. Büyük başarılar insanlar yaşamlarında değişmez bir gerçek vardır, başarısızlıklar yaşamışlardır. Bu insanların çoğu başarıya ulaşmadan önce çok fazla başarısızlık yaşamıştır. Atılabilen tıraş bıçaklarını yaratan Mr Gilette, projesinin başarısızlığa mahkûm olduğunu söyleyen birçok şirket tarafından alay konusu oldu; işinin ilk yılında yalnızca elli yedi bıçak sattı. DÜNYANIN en fazla tanınan markası olan, bugün 200 ülked...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık