Başarı

Başarının Olmayan Rotası - Kişisel Gelişim Kitabının Özeti

BAŞARININ OLMAYAN ROTASI - KİŞİSEL GELİŞİM KİTABININ ÖZETİ

TANITIM: Kitap, iş hayatında karşılaşılan problemleri ele almış. İlk etapta bunların ne olduğu teşhis edilmiş. İş hayatını etkileyen problem kaynakları 5 gruba ayrılmış. Daha sonra konulan teşhislere zmler nerilmiş. Bu yapılırken teorik ve ideal tavsiyeler yerine, gereki ve pratikte karşılaşılan sorunlara zmler getirilmeye alışılmış. Başarıya ulaşmanın tek bir reetesinin olmadığı vurgulanarak, buna etken olabilecek bir ok şeyin olduğu vurgulanmış. METOD: Devamını Oku »

Başarılı Olmak İstiyorum

BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM

Ne ektin de meyvesini almadın? Ne yaptın da karşılığını almadın? Mevlana Başarıyı tam olarak isteyen başarı tohumlarını eker. Zamanı geldiğinde de bier. Ne ekersen onu biersin, ekmeyen biemez. Tarla eğimli olabilir, taşlı olabilir. Btn bunlara rağmen yine de o tarladan rn kaldırırsınız. Verimli, dz araziyi ekmezseniz, bir rn kaldıramazsınız. Matematiği aklım almıyordu. Lise birde bir ay boyunca 'Bu matematiği niin anlayamıyorum.' diye ağlayarak ders alıştım. Lise ikide matematik olimpiyatlarına katıldım. Genler! Sizler denize değil milyonların dştğ bir okyanusa dştnz. .. Her bir soru sizin iin yılan değil tam tersine bir can simididir. Ne kadar can simidi toplarsanız, o kadar kurtulma şansınız vardır. Ne kadar ok test &cc...Devamını Oku »

Girişimci Ve Başarı

Girişimci ve Başarı

50 yıllık iş hayatım boyunca bir ırak, işi, işveren, mdr ve ynetim kurulu başkanı oldum. Aynı zamanda bir girişimci, bir partner, bir iş sahibi, bir işletmenin ncs, bir antrenr ve danışman olma tecrbesi yaşadım. Meslek hayatım boyunca, yaptığım araştırmalardan elde ettiğim sonular, iş tecrbemdeki pratik deneyimlerimle birlikte beni şu sorunun cevabını bulmak iin araştırma yapmaya itti: İnsanların bir kısmı başarmak iin kendine yeterince gvenen, başarısızlığa karşı tahammll insanlar olurken, diğer kısmının gvensiz olmasının sebebi ne idi? İnsanların alışan, işveren, mdr, mteşebbis ve lider olmaya motive olmasının; iş arkadaşı, partner olmak yerine daha fazla risk alarak kazanmak, hizmet etmek ve retmek iin heyecan hissetmelerinin sebebi ne idi? Gz...Devamını Oku »

Başarıyı Canlı Tutmak

BAŞARIYI CANLI TUTMAK

Zorluklarla mcadele etmek, ryalarınıza ulaşmak konusunda en zorlu nokta gibi grnebilir ama aslında yzleşmeniz gereken en byk glk, başarınızın kendisini canlı tutmaktır. Ama başarı asıl nokta değil mi? diye sorabilirsiniz. Bu yolculuğumuzun sonu değil mi? Olduka zorlu bir yolu aştınız. Srekli olarak gl ve zayıf noktalarınızı incelediniz, zgveninizi geliştirdiniz. Engelleri temizlediniz ve onlarla mcadele ederken olumlu huylarınızı korudunuz. Kendinizi adapte ettiniz, geliştirdiniz ve oyununuzun zirvesinde kaldınız. Her zamankinden daha fazla alıştınız; ve sonunda başardınız. Kentucky'deyken, 1995'de nihayet NCAA şampiyonasını .kazandık. Sizin durumunuzda uğrunda kendinizi ldrdğnz ykselişi ve terfiyi kazandınız. Ya da yirmi-beş ki...Devamını Oku »

Kişisel Başarı Öyküleri

Kişisel Başarı Öyküleri

obanlar ve koyunlar; Uzakdoğu efsanelerinden birine gre, Himalayala-rm tepelerinde, berrak dağ ırmaklarının ağlar ncesinden kalmış ormanlar boyunca aktığı bir maymunlar lkesi vardı. Maymunların reisi, diğer tm ağaların zerinde ykselen kocaman bir Hint inciri ağacında yaşıyordu. Bu ağacın sık yapraklarla glgelenen dalları, byk, sulu, lezzetli, incirlerinin bolluğuyla yere eğilirdi. Bu ağacın dallarından birisi ovalardan geip oradan denize dklen bir ırmağın zerine sarkıyordu. Uzak grşl reis, kabilesindeki maymunları bu daldaki incirleri bitirmedike diğer dallardaki meyvalardan yeme-meleri konusunda uyarırdı. Bu yzden, maymunlar her gn sarkan daldaki filiz sren meyvaları toplarlardı nce. Fakat, gnn birinde byk bir yaprağın gizled...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık