Başarı

:: Başarı Ve Talih

:: Başarı Ve Talih

Bazılarımız maalesef ki diğerlerine gre, doğduğu, yaşadığı koşullar, olanaklar, evre ve benzeri faktrler nedeniyle diğerlerinden herhangi bir konuda biraz daha şanslı olabiliyor. Dağ ha doğrusu bu tip olumlu gzken durumlar yaygın oğunluk tarafından bir şans ya da şanssızlıkmış gibi algılanabiliyor. Oysa biroğumuzun şans veya şanssızlık olarak adlandırdığı bu faktrler farklı kişilik gelişimleri ve tercihler iin olanaktır. Tm insanların istisnasız birebir aynı kofullarda ve eşit şanslara sahip oyduklarını dşnrsek eğer, hayatta pek bir eşitlilik olmazdı oysa. Btn insanların aynı eğilimleri olur ve aynı şekilde davranıp aynı işleri yapmak isterlerdi. Oysa ne insanoğlunun ne byle bir lks ne de derdi vardır. nk yaşam eşitlilik arz eder ve bylesi zenginlik ol...Devamını Oku »

:: Başarının Sırrı

::  BAŞARININ SIRRI

Evet, başarının sırrı vardır. Hem de herkesin kolaylıkla grebileceği bir sır. Herkes kolaylıkla grebiliyorsa bu nasıl sır olabilir? Bunun sır olması, kişiye zel olmasındandır. Başarı hangi alanda olursa olsun, kim tarafından istenirse istensin birbirini izleyen bir dizi dşnsel duygusal-sosyal yoğunlaşma halkalarından oluşan bir zincirdir. Hi unutmamak gerekir ki, bir zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır. Onun iinde bu beş halkadan oluşan zinciri ayrı ayrı greceğiz ve bizi başarıya nasıl ulaştıracağını anlayacağız. Birinci adım: Gl bir istekle hedefimize ynelmek. İkinci adım: Hedefe ulaşmak iin gerekli donanımı kullanmak. nc adım: Kazandığımız donanımı gereken zaman ve yerde en st etkinlikte kullanmak. D&ou...Devamını Oku »

Başarının Getirdikleri

  BAŞARININ GETİRDİKLERİ

Kazanılan her başarı (ulaşılan her hedef veya varılan her ama) insan yaşayışına yeni yeni katkılarda bulunur: Her başarı, insana haz verir, huzur verir ve elemden uzaklaştırır... Başarılar, sıkıntılarımız ve bunalımlarımızdan bizi kurtarır. Kaba davranışlarımızı trpler; bizi daha makul ve ll olmaya sevk eder. Başarılar kişiliğimizi geliştirir. Şahsiyet sahibi bir insan olmamızı sağlar. Başarılar, sosyal hayata uyumumuzu kolaylaştırır; işimizi sevdirir, ğrenme isteğimizi artırır. Her başarı, bir başka başarıyı davet eder. Başarılardan gven ve hız alınır, yeni başarılar...Devamını Oku »

:: Meslekte Başarı

::  MESLEKTE BAŞARI

Dnyada, yaşamak ve gelişmek (hayatımızı devam ettirmek) iin tuttuğumuz işe, takip ettiğimiz yola meslek diyoruz. rneğin: ğretmenlik, doktorluk, hakimlik, avukatlık, ktiplik, muhasiplik, mhendislik, gazetecilik, işilik, iftilik, sarraflık, esnaflık, tccarlık, marangozluk, demircilik, mobilyacılık.... vb. Hepsi birer meslektir. İnsanların, zledikleri hayat tarzına kavuşmaları ve mutlu yaşamaları mesleklerinde başarılı olmalarına bağlıdır. Mesleğinde başarılı olamayan kimse yeterince maddi kazan sağlayamaz. Bu yzden ailesine karşı ykmllklerini yerine getiremez. Ve de ailesinden beklediği sevgiyi, saygıyı ve sıcaklığı bulamaz. Arkadaşları arasında itibarlı olamaz. evresinden sevgi ve yakınlık, amirlerinden ilgi ve yardım gremez. Toplumda yer edinemez ve sevilemez. Sevilmeyince de seveme...Devamını Oku »

:: Başarılı Öğrencinin Görüntüsü

::   BAŞARILI ÖĞRENCİNİN GÖRÜNTÜSÜ

Başarılı ğrenci grntsnden de belli olur. Zira, başarılı ğrencinin kişiliği gelişir, gelişen kişilik tavırlarda ve davranışlarda kendini gsterir. Gerek başarı, Mill Eğitimimizin Genel amaları doğrultusunda iyi insan, iyi vatandaş olarak ğrencilerimizin yetişmesidir. Her ğretim yılı sonunda, ders ğretmenlerinin kanaat notlarıyla belirlenmekte olan, ğrenciye sınıf geiren ve diploma aldıran başarı grlen başarıdır. Grlen başarı sayı ile llen yzeysel başarıdır. Gerek başarıda sayı değil kaliteli yetişmek esastır. ğrencilerin ruhen ve bedenen en iyi şekild...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık