Başarı

Sizin İçin Başarı Nedir?

Sizin İçin Başarı Nedir?

Sizin İçin Başarı Nedir? Başarı fark yaratmaktır. Bu fark ileriye doğru olmalıdır. Başarı, daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba göstermektir. Başarı bir işte, bir girişimde elde edilen iyi, olumlu ve sevindirici, süreçtir. Örneğin, sınav başarısı kısa bir süreci, yaşam başarısı uzun bir süreci ifade eder. Başarı, başlangıç ve bitiş çizgisi arasındaki parkurun doğru saptanmasını gerektiren bir yolculuktur. Başarı, görünümün, toplum simgesinin, tutum ve davran...Devamını Oku »

Çocukların Okul Başarısı İçin Anne Babalara Öneriler

Çocukların Okul Başarısı İçin Anne Babalara Öneriler

Çocukların Okul Başarısı İçin Anne Babalara Öneriler Çocuğumun okulda daha başarılı olması için ne yapabilirim? İşte her yaştaki çocuğun ebeveynleri için kurallar: 1. Ev ödevleri için mekan hazırlayın. Dikkat dağıtıcı bir şey bulunmaması, iyi aydınlatılmış olması ve gerekli eşyaların el altında bulunması gerekmektedir. 2. Ev ödevleri için rutin bir saat belirleyin. Ne zaman ve nerede çalışma yapılıyorsa her gün aynı zamanda ve mekanda olması faydalı olur. 3. Ev ödevi önceliklerini belirleyin. Esas önceliğin her zaman ev ödevi olduğunu belirleyin. Ödev; oyundan, arkadaşlarla olan randevudan, televizyondan veya herhangi bir şeyden ö...Devamını Oku »

Başarı Ve Motivasyon Hikayeleri (Henry Ford)

Başarı Ve Motivasyon Hikayeleri (Henry Ford)

Başarı Ve Motivasyon Hikayeleri (Henry Ford) A.B.D de işşiz bir genç, otomotiv sanayinin öncüsü ünlü işadamı Henry Ford´dan iş istemek için bürosuna gider.Sekreterden 8 ay sonraya güçlükle randevu alabilir.Randevu günü büroya gelen genç; sekretere iş görüşmesi için randevusu olduğunu söyler -Sekreter der ki ; Ford şu an dışarı çıkıyor.Siz de onu takip edin lütfen! Bir arabaya biner Ford.Genç de yanındadır.Yol boyu hiç konuşulmaz.Arabadan inip büyük bir mağazaya doğru yürürler. Kapıdakiler, Ford´u büyük bir saygıyla karşılarlar.Birlikte mağazayı gezdikten sonra, aynı şekilde 2, 3, 4, ve 5, büyük mağazayıDevamını Oku »

Başarılı Bir Sınav İçin Ne Yapmalıyım

Başarılı Bir Sınav İçin Ne Yapmalıyım

Başarılı Bir Sınav İçin Ne Yapmalıyım **Başlayacağınız bölümü cevaplamadan önce 10 saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmeye ayırırsanız, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olursunuz. **Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurun. Çok hızlı çözüp hata yapmaktan ya da her soru üzerinde fazla zaman harcamaktan kaçınmaya çalışın. **Bir soruda belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız soruyu bırakın. Bir soru üzerine makul bir zaman harcadığınız ve doğru olduğuna inandığınız bir çözüme ulaşamadığınız durumlarda, soruyu inat etmeden geçmelisiniz. Ancak bu Devamını Oku »

Başarıya Ve İdeal Uyku Saatleri

Başarıya Ve İdeal Uyku Saatleri

Başarıya Ve İdeal Uyku Saatleri Uyku saatlerinizi doğru ayarlayarak hastalıklardan korunun. Uzmanlar iyi bir uyku düzeninin gençlerin başarısında büyük etkisi olduğu görüşünde. İnsanların günlük uyku gereksinimleri hayatlarının belirli dönemlerinde farklılık gösteriyor: mesela, fiziksel değişimlerin hız kazandığı ergenlik döneminde bu fark büyüyor. Vücudun ritmi değiştiği için bu dönemde daha geç yatılıyor. **Başarıyı etkiliyor : Gençlerin uyku düzenleri ve bunun hayat düzeni ve başarısına etkisi üzerine araştırma yapan İsveçli Profesör Torbjörn Akerstedt, elde ettiği bulgulardan yola çıkarak, basın yoluyla gençlere "gidin ve uyuyun" çağrısı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık