Başarı

Kişisel Başarı, ( Nasıl Düşünürsen Öyle Hissedersin)

 Kişisel Başarı, ( Nasıl Düşünürsen Öyle Hissedersin)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Nasıl düşünürsen öyle hissedersin) Gürkan, sürekli hayal kırıklığına uğramaktan ve üzülmekten yakınırdı. "Duygularımı kontrol edemiyorum", derdi. Düşüncelerinin, duyguları üzerinde çok büyük etkisi olduğunu öğrendiğinde, rahatsızlık veren duygularım daha iyi kontrol edebilme yetişi kazandı. Küçücük bir çaba ve istekle, olumsuz düşünceleri alt etmeyi ve kontrol etmeyi mümkün kılan yolları öğrendi. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) "Akıl her zaman sorunların üstesinden gelmiştir." Şüpheli de olsa, insan aklı nesneleri saf beyin gücüyle kontrol edebilirse, düşünceler ve algılar dramatiksel olarak ruh hallerimizi, duygularımızı ve heyecanlarımızı etkileyebilecektir. Kaç kez birisi size, "Bu şey, beni gerçekten çıldırttı," ya da" Beni çok üzdü," yahut "Beni rahatsız...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( İsteksizliği Yenmek 1 )

 Kişisel Başarı, (  İsteksizliği Yenmek 1 )

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( İsteksizliği Yenmek 1 ) . Kemal’in arkadaşları onunla, hep işlere gösterdiği isteksizlikle dalga geçerlerdi. "Eğer isteksizlik dalında bir Nobel Ödülü olsaydı, kazanan kesinlikle sen olurdun, Kemal diye söylerlerdi. Fakat gerçek şu ki Kemal artık komik olmayan geciktirme taktikleri yüzünden son beş ayda, üç işten kovuldu. . İsteksizliği yenmenin bir diğer yararlı yolu ise, işe müdahale eden, işe başlamayı ortadan kaldıran engelleri tanımlayıp, onu canlandıran ya da kolaylaştıran yolları keşfetmektir. İsteksizliğe neden olan birçok fikre 'İşe Müdahale Düşünceleri ya da İMD' denir. Alternatifi ise, yani harekete geçmeyi motive eden düşüncelere, 'Harekete Geçiren Düşünceler ya da HGD' denir. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) . "Çimenleri yarın da kesebilirim." "Rapor y...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( İsteksizliği Yenmek2 )

 Kişisel Başarı, (  İsteksizliği Yenmek2 )

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( İsteksizliği yenmek: Bölüm 1 ) Cuma öğleden sonra 4:15. nimet , ödenek teklifin! bugün göndermek zorunda olduğunu yoksa hiç şansının kalmayacağının farkındadır. Teklif hala taslak halinde. Saat5:30'a kadar düzeltmelerim yapıp bitirdikten sonra postalayabilir mi? Salı, saat öğleden sonra 6. Geneva, bir saat içinde okul-aile birliğinin alt heyetiyle dinlenme programları ile ilgili bir toplantıya başkanlık edecektir. Bir ay önceki toplantıdan beri, notlarına hiç bakmadı. Materyalleri bir araya getirdiğinde, okul sonrası basketbol programı için gelen hakemlerin ücretlerini de hazırlaması gerektiğini hatırladı. Fakat gerekli bilgiyi hazırlayıp sunabilmek için geç kalmıştı ve çaba harcamamıştı. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Herkes arada sırada hiçbir şey yapmak istemez, motivasyon...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Akli Dengeyi Sağlamak)

Kişisel Başarı, (  Akli Dengeyi Sağlamak)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Akli dengeyi sağlamak) Nurten , arkadaşları tarafından, "Olumsuz kişiliğin en iyi örneğidir. Olayların kötü yanım görmekte üstüne yoktur, fakat deneyimlerinin olumlu yönlerin! bir keşf edebi ise..." diye tanımlanıyordu. Arkadaşlarından biri onu "eksik akıllı" olarak gördüğünü söylüyor ve onun bir gün dengeli bir görünüş elde edip edemeyeceğin! merak ediyordu. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Biraz aşırı sadeleştirme olsa da, beyin, oluşumu bakımından vücudumuzdaki bir kasaya benzetilebilir. Kaslar nasıl büyür ve egzersiz sayesinde nasıl güçlenirlerse, beyin de kullanma ve zihinsel alıştırmalarla değişir. Bir haltercinin sağ koluyla daha çok ve daha uzun çalıştığım ve sol kolunu oldukça ihmal ettiğini düşünürsek ne olacaktır? Bir süre sonra daha iyi çalıştırılmış olan sağ kolun, zay...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Beyni Yeniden Programlamak)

Kişisel Başarı, (  Beyni Yeniden Programlamak)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Beyni yeniden programlamak) Kerim , yetişkinlik döneminde mutsuz ve kuruntulu bir insandı. Onun yıllarca acı çekmesin! sessizce izleyen küçük kız kardeşi Jale, sonunda ona bir danışmana gitmesin! önerdi. Kendisinin de yıllar önce terapi gördüğünü ve çok yardımı olduğunu ona açıkladı. "Neden üzülüyorsun ki" diye konuştu kamil. "Danışmana gittiğinde ondan yararlanabilecek kadar gençtin. Ben çok yaşlıyım ve kendi yolumda gidiyorum. Yaşlı bir köpeğe yeni numaralar öğretemezsin." (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Pek çok insan beyinle ilgili yapılabilecek çok fazla şey olmadığım zanneder. Eğer zihniniz size boğucu resimler gösteriyorsa veya cesaret kırıcı düşüncelerde ısrar ediyorsa, canınız sıkkın biçimde dolanırsınız. Eğer beyniniz, hatalarınız ve yetersizlikleriniz üzerinde durmaya d...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık