Başarı

Verimli Çalışma Ve Başarı

 VERİMLİ ÇALIŞMA VE BAŞARI

Başarının ilk şartı iradeli olmaktır. İrade terbiyesi ve nefse hakimiyet ise, kararlılıkla srekli ve dzenli alışmaktır. Emeğinin hakkıyla ykselenlerin yerleri sağlam olur. Elbette ok alışmak kolay değildir. Ancak hibir zafere iekli yollardan gidilemez ki. Bu nedenle sabırlıca ok alışılmalıdır. Ne var kılma zaman ok fakat kr krne alışmak, başarıyı getirmez. nemli olan alışma emeğini, iyi bir yntemle verimli kılmaktır. Verimli alışmanın ise, beden-duygu-akıl genini iyi kavrama şartı vardır. Yani sağlıklı bedenle, alışma kararlılığı ve alışma usuln bilmek gerekir. Beden sağlığı bir emanettir. O iyi korunmalıdır. Her şeyin başı olan sağlık iyi olmazsa akıllı ve verimli ders alışma gerekleş...Devamını Oku »

Başarı İçin Kimlere Hangi Görevler Düşmektedir?

BAŞARI İÇİN KİMLERE HANGİ GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR?

1- ĞRENCİYE DŞEN GREVLER: A- Bir ğrenci nce başarısızlığa neden olabilecek engellerden kurtulmalıdır. Bunların başlıcaları şyle sıralanabilir: a) Tembellikten kurtulmak: şengelik, alışma isteksizliği, bahaneler umdurmak, biraz sonra, yarın yaparım gibi alışmayı hep pfelemek, keyfine dşknlk, uyuşukluk, zamanı ynetememek, nceliği olmayan uğraşlara gereğinden ok bağlanıp kalmak, sağlığını koruyamamak, hastalık psikozuna sığınmak, televizyona tutsak olmak, kt alışkanlıklar gibi tembellik virslerini yenmek ğrenciye dşen en nemli grevdir. b) Kty rnek alma gafletinden kurtulmak: Kolay kazanım, konu atlayarak alışıp setiği kısımların ıkmasını bir anlık şans sanmak, kopya, torpil gibi kav...Devamını Oku »

Başarının Önünde Engelleri Kaldırmak

BAŞARININ ÖNÜNDE ENGELLERİ KALDIRMAK

Başarı yollarının ikincisinde, hemen alışmaya karar verir vermez, nc olarak; engellerin kaldırılması, ya da onlara aldırmayarak yok sayılması; bahanelerden sıyrılınması gerekmektedir. alışmayı engelleyecek şeyler ortadan kaldırılmalıdır. Uyku: hedefe varılmak isteniyorsa asla ona teslim olmamak gerek. Televizyon: birazcık izlemek mi? ... bu tuzağa kesinlikle dşlmemeli. O birazcıkların aslında tm zamanları alabileceği unutulmamalı. Sıcak-soğuk mu: hepsinin nlemi olabildiğince alınıp fazla aldırılmamalı. Grlt: o da ne, olmasa daha iyi amma alışılacaksa davul bile vıs gelmeli. Mzikle alışma-sakız-bir şeyler atıştırmak, uyanıklık iin hikayeden bahaneler, Bunlara gerek yok... Car? sıkıntısı, dersin zorluğu-anlayamama: bunlar da bahane... bu seviyeye gelinmişse; alışılır, araştırılır, ...Devamını Oku »

Başarının Yaşı Başı Olmaz

BAŞARININ YAŞI BAŞI OLMAZ

Bazen kendimizi ok yorgun, bitkin ve isteksiz hissettiğimiz olur. Byle zamanlarda kendimizi kmş ve ihtiyarlamış hissedebiliriz. Ya da herhangi bir girişimde bulunmak istediğimiz zaman, Benim iin ok ge! Artık yaşlandım. Yıllar evvel yapmalıydım! gibi mazeretler ileri srebiliriz. Bu mazeretlerimiz doğru gibi grnebilir. Yani bazı şeyleri zamanında yapmak gerekir. Ama beklediğiniz takdirde zaman geecek ve o yapmak istediklerinizi halen yapamamış olmanın verdiği sıkıntıyı taşıyacaksınız. O halde beklemeyin. Gn bugndr. Gemişteki başarısızlıklarımıza takılacağımıza, onu nasıl telafi edebileceğimizi ve aslında zamanı gemiş gibi grnse de birok şeyi halen yapabileceğimiz gereğini gzden kaırmamalıyız. İşte size, gemişte byk b...Devamını Oku »

:: Başarıyı Paylaşmak

:: Başarıyı Paylaşmak

Bilin, enerji ve niyetiniz kendi kişisel başarınızı belirlemektedir, ancak titreşiminizin btn insanlığın ortak kaderini yaratmak iin dnyaya da yayıldığını unutmamalısınız. Bu etkinin sınırlı olmayan doğası, sizin her yerde gce sahip olduğunuz anlamına gelir. Aslında daha yksek niyetlerinizin sizin kendi hayatınızda olduğu kadar diğer canlıların başarısı zerinde de etkisi vardır. Tasarladığınız her enerji parası insanlığa şu veya bu şekilde -sevgi ve başarıya ya da nefret ve yıkıma- etki etmektedir. Her yargı kararı ya da olumsuz eleştiri dnyada olumsuz devinirliği arttırırken, sevecen yaklaşımlar olumlu devinirliği arttırmaktadır. Kendi zihninizdeki mcadeleyi sona erdirme niyetiniz bile, dnyanın başka bir yerindeki atışmayı bitirmek iin alışır. Paylaşılan bilincin inkar edilemez gereğidir: Hepimiz k...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık