Başarı

Başarılı Olmak

BAŞARILI OLMAK

BAŞARANLARDAN BİR EKSİĞİM YOK, İSTERSEM BEN DE YAPABİLİRİM Birlikte liselere edebiyat ve kompozisyon kitapları yazdığımız AYDIN KERİM Beyi ziyarete gitmiştim. apa ğretmen Lisesinde alışıyordu. Kendisine kitabı hediye ettim ve şyle dedim: - Ahmet Bey, bundan sonra ocukları başarıya motive etmek kolay. Bu kitabı okutman yeterli. Ahmet Bey, glmsedi. Kitabı eline aldı, evirdi evirdi. - Gzel olmuş, dedi. Ama ğrencileri motive edip etmediğini bir deneyelim. Ahmet Bey, stten ağzı yandığı iin yoğurdu fleyerek yiyenlerden, titiz bir insan. Onun bu zelliği, kitap yazarken ok işimize yaradı. Her şeyden şphelendi, szlğe baktı, ansiklopedi karıştırdı ve birok yanlışı nledi. Ahmet Bey, kitabı aldıktan sonra ğretmenler odasını terk etti...Devamını Oku »

Kariyer Yapmak Ve Başarılı Yöneticilerin Özellikleri

KARİYER YAPMAK VE BAŞARILI YÖNETİCİLERİN ÖZELLİKLERİ

Başarılı insanlar, doğru işi, doğru zamanda yapar. Der Spiegel Hayat bir maratondur. İnsanlar arasındaki yarış, her geen gn hız kazanıyor ve şiddetleniyor. Genler ve işsizler iin en nemli şey, bir meslek ve iş sahibi olmak. İşi olanların en byk tutkusu, daha başarılı olabilmek ve rakiplerini gemek. Yarış toplumunda yaşıyoruz. Bir firma yneticisi iin en nemli hedef, firmasını dnyanın en zengin ve tanınmış şirketi hline getirmektir. Der Spiegel dergisi (8 Temmuz 2002), Amerikalı personel danışmanı Thomas Nef'in, başarılı 50 firma şefi arasında yaptığı bir araştırmanın sonularını yayınladı. Kariyer sahibi ve başarılı bir yneticide bulunması gereken zellikler, nem sırasına gre şyle: 1. Kendini motive edebilme. 2. Birlikte alı...Devamını Oku »

Başarı Olmak İçin Ne Yapılmalı

BAŞARI OLMAK İÇİN NE YAPILMALI

Kim kazanmazsa bu dnyada bir ekmek parası; Dostunun yz karası, dşmanın maskarası. Mehmet Akif Ersoy Her insan, başarılı ve nemli biri olmak ister. Fransız filozofu Alain, istemek iki trldr, der. Mesel bir dağa tırmanmak iin iki şey yapılır: Bir, dağın ayağımızın altına gelmesini bekleriz. İki, kalkıp yrmeye başlar ve dağa tırmanırız. Başarılı olmak isteyen insanların byk bir kısmı, dağın gelmesini bekliyor. Hibir dağ, zirveye ıkmak isteyenlerin ayakları altına gelmez. Bir hedef belirleyen, bu hedefe nasıl varacağını da plnlamak zorundadır. Yeteneklerine gre hedef belirlemek, hedefe varmak iin alışmak kadar nemlidir. Başarı, alın teri kadar, zihin teri de ister. Her başarı, bedel ister. Bedel demeyi gze almayan, başarıyı ryas...Devamını Oku »

Başarılı Olmanın Yolları

Başarılı Olmanın Yolları

Başarılı Olmanın Yolları İş hayatında başarının sırrı nelerden geçiyor? Patronla iyi iletişim nasıl kurulur? Toplantılarda nasıl davranmalı? Topluluk içinde nasıl konuşmalı? İşe giderken ne giymeli? İşleri nasıl düzene sokmalı? Gergin durumlarda ne yapmalı? Fikirleri paylaşırken nelere dikkat etmeli? Patronla iyi iletişime sahip olun Direktör, müdür veya patronunuzla aynı dilde konuşmayı, beklentilerine en iyi şekilde cevap vermeyi ve onunla iyi bir iletişime sahip olmayı kim istemez ki? Bunun için başarmanız gereken en önemli şey onun nasıl bir yönetim ve çalışma tarzına sahip olduğunu anlamaktır. Örneğin, eğer patronunuz ekip çalışmasına önem veriyor ve rahat bir disipline sahipse; siz tüm ekibi motive edin, bir araya geti...Devamını Oku »

Başbakanın Başarı Hikâyesi

BAŞBAKANIN BAŞARI HİKÂYESİ

Onunla 1980'li yıllarda aynı mahallede oturduk. Ben okula gider gelirdim; o, partiye. Gen, dinamik, enerjik, verdiği szde duran, delikanlı biriydi. Her sabah Tepebaşı'ndaki parti merkezine giderdi. oğu zaman, akşamzeri grşrdk. Kasımpaşa'daki Yeniyol Sokak'ta bulunan esnafın dkknına uğrar, aylarını ier, sohbet ederdi. Bu sohbetlere kimi zaman ben de katılırdım. ok defa Zincirlikuyu Camiinde birlikte namaz kıldık. Namazdan sonra selmlaştık, sohbet ettik, ay itik. Doğrusu, o zamanlar, bu Kasımpaşa delikanlısının başbakanlığa uzanacağını tahmin etmemiştim. Ama yryşn beğeniyordum. Bir hedefi vardı, yryordu. Nereye gittiğini biliyordu. nme hangi engel ıkartılırsa ıkartılsın, bu engelleri teker teker aşacağım. F...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık