Başarı

Ünlü Kişilerin Başarı İle İlgili Sözleri

Ünlü Kişilerin Başarı İle İlgili Sözleri

Kendi omzuna tırman. Başka nasıl yükselebilirsin ki! Nietzche Kaplumbağaya dikkat et! Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. James B. Conant Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır. Hint Atasözü Mal cimrilerde, silah korkaklarda, karar da zayıflarda olursa, isler bozulur. Hz. Ebu Bekir Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. Mevlana Akıllı konuşur, çünkü onun söylemek istedikleri vardır; aptal konuşur, zira kendinin bir şeyler söylemek mecburiyetinde olduğunu sanır. Plato Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak ta kalamaz. Oliver Cromwell Hayatta muvaffak olmak için üç şey lazımdır: Dikkat, intizam, çalışma. Mevlana Plan yaparken stratejik, harekete geçerken ilkel olun. Rene Char Akıllı adam, aklını kullanır. Daha akıllı adam, başkalarının aklını da kullanır. Bernard Shaw Hav...Devamını Oku »

Başarı Nedir Ve Nasıl Kazanılır?

Başarı Nedir Ve Nasıl Kazanılır?

Başarı Nedir Ve Nasıl Kazanılır? Başarı yapılan bir işte ya da karşılaşılan bir durum karşısında en iyi tepkiyi verebilmek ve kendini en iyi şekilde ifade edebilmek gücüdür. Yani tüm olumsuzlukların üstesinden gelebilmek ve bunların sonucunda yine iyi bir durumda olabilmektir. Bu açıklama aslında sadece bu kelimenin açıklaması için değil tüm hayat süreci için geçerli bir tanımlamadır. Başarıyı sadece okulda ya da işte olabilir diye sınırlandırmak doğru değildir. Çünkü dediğimiz gibi başarı hayatın her alanında etkili ve geçerlidir. Yani kişiler iş yaşamlarında sanat alanında sosyal yaşamlarında kişisel ge...Devamını Oku »

Okulda Başarısızlık Nedenleri

 Okulda Başarısızlık Nedenleri

Anne-babanın çok sert, otoriter oluşları da başarısızlığa neden olur. Evde baskı yoluyla disiplin sağlanır. Çocuğun veya gencin hiçbir başarısızlığı anlayışla karşılanmaz. Çocuk her fırsatta azarlanır, eleştirilir, cezalandırılır, dövülür. Bu gibi davranışlara maruz kalan bir öğrenciden başarı beklenemez. Bu şartlarda yetişen çocuk okula, öğretmenlerine ve arkadaş ortamına uyumda güçlük çeker. Öğretmen, aile ve rehber öğretmenin işbirliği ile bütün öğrencilerin sorunları çözülebilir. Çocuklar isteseler de istemesele de okula gitmek zorundadırlar. Okul öncesi çocuklarda gelişme taramasının yapılması okul sorunları olası görünen çocukların önceden saptanması ve önceden tedbir alınmasının olası kılar. Çocukların çoğu okulu sever ama bazı çocuklar için okul bir kabustur. Bir bölümü evlerinden ayrılmak istemediğinden bir kısmı okulu sevmediklerinden orada mutlu olmadıklarından okula gitmek istemezler. Okulda her çocuğa ayrı bir birey olarak davranılmalı her birinin gereksini...Devamını Oku »

Kişilik Başarı Nedir?

 Kişilik Başarı Nedir?

Başarı; büyük-küçük, güzel-çirkin, genç-yaşlı, herkes tarafından elde edilmek istenen bir durumdur. Hiç kimse, hayatının hiçbir döneminde başarısız olmayı istemez. Her birey, hep başarmak ve her işinde başarılı olmak için bir gayret içerisinde bulunur. Ancak herkes, her zaman başarılı olamayabilir. Arzu etmemelerine rağmen, başarısızlık bazı bireylerin yakasını bırakmaz. Bununla birlikte, bazı bireylerin başarısız oldukları konularda başarılı olan insanlar da bulunabilmektedir. Hatta aynı işi yapanların kimi başarılı ve kimi de başarısız duruma düşebilmektedir. Başarı fark yaratmaktır. Bu fark ileriye doğru olmalıdır. Başarı, daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba göstermektir. Başarı bir işte, bir girişimde elde edilen iyi, olumlu ve sevindirici, süreçtir. Çocuklarda başarıyı etkileyen kişilik özelliklerinin bir kısmı doğuştan gelen yapısal özelliklerle açıklanabilirken, bir kısmı da ailenin ve çevrenin etkisi ile öğrenilmiş davranışlardır. Çocuğun öğrenmeye ve okumaya güdüle...Devamını Oku »

İş Adamı Olmak

İŞ ADAMI OLMAK

İşadamı sözcüğü bildiğiniz gibi sanayici, serbest meslek sahibi, kendi işini yürüten, kendi kendisinin patronu olan, kişileri tanımlamak için kullanılmakta ve birden çok anlam içermektedir. Biz bu yazımızda işadamı’nı “ticaret yapan” özellikle de ihracat ve ithalatla ilgilenen kişileri tanımlayan bir ifade olarak kullanacağız. Günümüzde dünya bir kültürler mozayiği görünümünü almıştır. İş ve yaşam tarzları hızla birbirine karışmakta ve benzeşmektedir. İş yapma biçimleri, çalışan profilleri, iş modelleri kopyalanmakta ve ticaretin karşı konulamayan istekleri doğrultusunda dönüşüm geçirmektedirler. Bu nedenle işadamlarının çalıştıkları ülkeleri ve o ülkelerin insanını, kültürünü tanıma ihtiyacı her zamankinden daha kuvvetli olarak ortaya çıkmaktadır. Bu ihtiyaç birçok profesyonel işadamını faaliyet göstereceği ülkenin iş ve günlük yaşamına ilişkin konularda bilgilenmeye teşvik etmektedir. İşadamları genellikle kendi ticari faaliyetleri ile ilgili derslerini iy...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık