Başarı

Başarı Yolları

Başarı Yolları

At terbiyecisi Pete Barlow hayatını sirk ve vodvillerde gezerek geirmişti. Onun yeni numaraları ğretmek iin kpeklerine ders vermesini seyretmek ilgin bir manzaraydı. Kpek kk bir başarı gsterse bile Pete onun sırtını okşar, sever, et verirdi. Btn hayvan terbiyecileri yıllardır aynı tekniği kullanmaktadırlar. alıştırdığımız işilere karşı aynı tekniği neden kullanmıyoruz. Neden onları azarlayacağımıza tatlı szler sylemiyoruz. Kk başarılarını bile vmeliyiz. nk bu sayede onlara ilerlemeleri iin teşvik etmiş oluruz. Yıllar nce Londra'da yaşayan bir gen yazar olmayı dşnmşt. Ama herşey aleyhineydi. Okula ancak drt yıl gidebilmişti. Babası borcunu deyemediği iin hapse atılmıştı. Farelerle dolu ...Devamını Oku »

Başarının Kokusu

Başarının Kokusu

Arada sırada hepimiz, işimizin diğer aşamasına gememize yardımcı olacak bir tr desteğe ihtiya duyarız. İş iyi gidiyorsa birka dakika ara vermek normal koşullarda yeterlidir. Fakat, g oluşturmak iin abalayıp durduğumuz gnlerde bu yeterli olmayabilir. Koku duyumuz beynimizde hemen harekete getiği iin koku terapisinde kullanılan yağları kullanmak, size ihtiya duyduğunuz desteği sağlayabilir. Yzyıllardır insanlar esansların g verici etkilerinden faydalanmışlardır. Yalnızca bedensel arazların giderilmesine yardımcı olmakla kalmazlar, aynı zamanda ruhsal ve duygusal sorunların tedavisinde de yararlıdırlar. alışma hevesiniz azalmaya başlayınca, bu esans yağlarından yatırım yapmaya değer birka tanesi aşağıda verilmiştir: Reyhan: Canlandırıcıdır, dinlendiricidir ve zihin a&c...Devamını Oku »

Hedef Ve Başarı

HEDEF VE BAŞARI

Yapmak zorunda olduğumuz bir işi, aşama aşama ilerleyerek kat ettiğimiz toplam mesafe yerine, srekli olarak daha yapılması gereken ya da o gn iinde yaptığınız kısım aısından dşnrsek, yalnız fazla zevk vermeyen uzun dnemli projelerden değil, kısa olanlardan bile kopabiliriz. Bu sorunla zellikle yazarlar daha ok karşılaşırlar. Yayıncı 80.000 kelime istiyor ve teslim zamanı hızla yaklaşıyor. Fakat tm gn kle gibi alışmaya rağmen daha yazılacak 79.990 kelime var. Dik bir iş mi? Bu ynden bakılırsa Himalaya Dağları gibi. Bununla birlikte, konulara bakmanın başka bir yolu daha var: Ulaşılacak yere ve bugnk yavaş ilerlemeye odaklanmak yerine kmlatif (eklenerek artan) bir bakış daha faydalıdır. Yarım saat nceki ğle yemeğinden bu yana alman mesafe yerine, dağın dibinden ayrıldıkta...Devamını Oku »

Başarı Ve Akıl Hocaları

Başarı Ve Akıl Hocaları

Bazıları iin iş yalnızlaştırıcı olabilir. Sorumlu bir pozisyonda olanların gvenecekleri kişi sayısı az olabilir. Kk gruplar iinde alışanlar da aynı şeyleri hissedebilirler. Serbest alışanlar genellikle bu durumu bir sorun olarak dile getirirler. Tek başına alışan veya alışma arkadaşları ile aynı işverene sahip olmanın dışında ok az ortak yn paylaşan herkeste aynı yalnızlık duygusu gelişebilir. Uzmanlık gerektiren bir işi olanlar veya fazla gz nnde olmayan bir işi yerine getirenler de bu tr bir durumla kaşı karşıya olabilirler. Onlar da byle bir durumun ok zor olduğunu dşnebilirler. Yalıtılma motivasyonu etkiler, insanlar tarafından tanınmanın ve takdir edilmenin temel bir ihtiya olduğunu Maslow'un kuramından biliyoruz. Ait olma duygumuzu gç...Devamını Oku »

Başarı Korkusu

Başarı korkusu

Bizi belli bir noktada hareketsiz, ilerlemeye veya devam etmeye gnlsz bir halde tutan o kadar ok şey yaparız ki, gn gelip de onları fark ettiğimizde ok şaşırırız. Bu durumun basit bir motivasyon yetersizliğinden ibaret olduğuna inanabiliriz. Fakat temelinde daha karmaşık şeyler olabilir. İş hayatında yapılan atakların srekli başarısızlıkla sonulanması, yapılması gereken işe sımsıkı sarılmak veya gerek bir gelişme sağlamak, bazen şaşırtıcı bir şekilde beraberinde başaramama değil, başarma korkusunu getirebilir. Motivasyonunuzu etkileyecekmiş gibi grnen tm sorunları zmek Veya kaındığınız işleri ele almanın bir yolunu bulmak durumundaysanız, bunun size ne ifade ettiği konusunda dşnmek iin biraz zaman ayırın. Kendinizi zgr, serbest ve potansiyelinizi tam olarak ortaya koyabilecek...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık