Başarı

Öss(Bir Başarının Öyküsü)

ÖSS(Bir Başarının Öyküsü)

Bir Öğrencimiz Anlatıyor: "Gireceğim Sınavda İstediğim Sonucu Almak İçin İşte Yaptıklarım" 1. Sınava gerekli düzeyde hazırım. Çünkü uzun bir hazırlık programını değerlendirdim. Her bir dersten öğrendiklerimi gözden geçirdiğimde kendime güven duyuyorum. Ayrıca kalan süreyi de iyi şekilde eksiklerimi kapatarak, tekrarlar yaparak geçireceğim. 2. Her bir deneme sınavında amacım gireceğim asıl sınavın (ÖSS, OKS vs.) provasını yapmak, eksikliklerimi fark etmek, pratik yapmak ve bir sonraki deneme sınavına kadar bunları yaşama geçirmek oldu. 3. Her bir deneme sınavında karşılaşabildiğim dikkatsizlik diye yorumlanacak hataların kaynaklarını araştırıp çözmeye çalıştım. İşinize yarayabilir diye sizlere de söyleyeyim. Bu dikkatsizlik denilen şeyin nedenleri ve çözümü şunlarmış: a) Fark ettim ki, bazen soruları çok hızlı okumaya çalışıyormuşum ve yanlış, eksik okuma nedeni ile soruyu doğru algılayamıyormuşum. Ben de her soruyu ayrı bir birey kabul edip soru ile iyi iletişim kurmayı hedefledim ve z...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Tarih Dersinde Başarılı Olmak İçin)

Ders Çalışma Tekniği(Tarih Dersinde Başarılı Olmak İçin)

- Derse ön hazırlık yaparak gelinmeli, , - Ezberlemeye değil yorum ve düşünülmeye yönelmeli, - Konular öğrenilirken neden ve sonuçları iyi kavranılmalı, - Ders sırasında not tutulmalı. Önemli yerlerin altı çizilmeli, - Konular dersten sonra tekrar edilmeli. 'İlgili sorular çözülmeli, - Konular ile ilgili çeşitli kaynak kitaplar okunmalı, - Her seçeneğin yeni bir soru olabileceği düşünülerek soru açıklamaları dikkatle dinlenilmeli, - Konular bir bütün halinde öğrenilmeli. Anlaşılamayan yerler öğretmene sorulmalı, - Geçmiş yıllara ait sorular incelenmeli, - Dersle ilgili diğer problemler için Rehberlik Servisi'ne danışılmalı, -ALINTI- Ders Çalışma Tekniği(Tarih Dersinde Başarılı Olmak İçin) -------------------------------------------------------------------------- (nlp eğitimleri, hipnoz, eğitmenler için eğitimler, NLP, nlp İzmir, öss, danışmanlık, koçluk, ders, cinsellik, sevgi, aşk, hızlı okuma, başarı, kariyer,) open Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Coğrafya Dersinde Başarılı Olmak İçin)

Ders Çalışma Tekniği(Coğrafya Dersinde Başarılı Olmak İçin)

- Derse ön hazırlık yaparak gelmeli, - Derse hazırlanırken konuların birbiriyle ilişki içinde olduğu düşünülerek konular arsında bağlantı sağlanmalı, - Olayların nedenleri ve sonuçların iyi incelenmeli, konular bütünlük içinde öğrenilmeli, - Konular çalışılırken gerekli araçlardan(atlas,grafik,şekil, vb.) yararlanmalı, - Konu içinde geçen kavram ve tanımlar iyi öğrenilmeli, - Sistemli tekrarlar yapılmalı, - Tekrarlardan sonra konular ile ilgili sorular çözülmeli, - Sorularda istenen bilgileri ezberlemek yerine açıklama ve sonuç çıkarmaya yöneltilmeli, - Konu eksikleri giderilmeli, - Sorularda verilen her bir maddenin yeni' bir soru kökü olabileceği düşünülerek sorular iyi incelenmeli, açıklamalar yapılmalı, - Geçmiş yıllara ait sorular incelenmeli, - Dersle ilgili diğer problemler için Rehberlik Servisi'ne danışılmalı, -ALINTI- Ders Çalışma Tekniği(Coğrafya Dersinde Başarılı Olmak İçin) --------------------------------------------------------------- (nlp eğitimleri, hipnoz, eği...Devamını Oku »

Pollyannalar Başarıya Daha Yakın…

POLLYANNALAR BAŞARIYA DAHA YAKIN…

Düşünceleriniz pozitif olsun, çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur./ Sözleriniz pozitif olsun, çünkü sözleriniz davranışlarınız olur./ Davranışlarınız pozitif olsun, çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. / Alışkanlıklarınız pozitif olsun, çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur. / Değerleriniz pozitif olsun, çünkü değerleriniz kaderiniz olur. Mahatma Gandhi Olumlu ol, iyilikler seni bulsun: Bir başka Kendini Doğrulayan Kehanet öyküsü daha... Araştırmalar gösteriyor ki insanlar bir ağrının daha az şiddetli olmasını beklerlerse, ağrıyı daha az hissediyorlar. Bu nedenle uzmanlar ağrıların psikoterapi ile tedavisi üzerine çalışıyorlar. Hayatta şanslı olduklarına inananlar, aslında fırsatları kaçırmadıkları ve ısrarlı oldukları için, daha şanslılar. Olumsuz düşünmeye eğilimliyiz Başarılı olacaklarını düşünerek çalışanların başarılı olma ihtimalleri daha yüksek. Çalışırken, yaptıkları fedakarlıklara değil de işin iyi yönlerine odaklanıp, istekli olanlar ise ömürlerini bile uzata...Devamını Oku »

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin

BAŞARILI BİR İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN

Başarılı bir iş görüşmesi için neler yapılmalı? CV hazırlama dan sonra gerekli en önemli iş görüşmesidir. Mutlaka göz atın! Adayın iş görüşmesinde başarılı olabilmesinin en önemli koşulu iş görüşmesi için hazırlık yapması ve görüşmeye hazırlıklı gitmesidir. Hazırlık aşamasında adayın sergileyeceği davranışlar aşağıda sıralanmıştır. 1. Sorulabilecek sorulara hazırlıklı olmak, 2. Görüşmelerde uygulanabilecek testlere hazırlıklı olmak, 3. Firma hakkında önceden bilgi sahibi olunması, 4. Görüşmeye dinç ve sakin bir yapıyla katılmak. Adayın iş görüşmesine giderken giyim ve kuşam konusunda hassas olması beklenmektedir. Özellikle sade ve abartılmamış giyim tarzının uygun olduğu düşüncesi hakimdir. Bu konuda adayların aşağıdaki maddelere dikkat etmeleri önerilebilir: 1. Şık ve sade giyinin, 2. Başvuru yapacağınız yere uygun giyinin, 3. Erkek ve bayan adayların takım elbise giymeleri yerinde olur. Aşırı renkli ve desenli takımlardan uzak durmakta yarar vardır, 4. Bayanların aşırı makyajdan ka...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık