Başarı

Kişisel Başarı, ( İmgenin Gücü )

 Kişisel Başarı, (  İmgenin Gücü  )

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( İmgenin Gücü ) Bilal île Bahri çok uzun yıllardır arkadaştılar. Büyük bir şirkete yeni girdiklerinde tanışmışlardı. Her ikisi de golfe ilgi duyuyor ve düzenli olarak birlikte oynuyorlardı. Geçen yıllar içinde işyerinde Bob'un, Bilal 'den daha fazla terfi aldığı ve golfte gösterdiği başarının da BHI'den daha fazla olduğu görüldü. Bilal, kemal'a başarısın ı neye borçlu olduğunu sorduğunda tek kelimeyle cevapladı; "hayal gücü".(kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Herkes görüntü ve olayları, aklında bir fotoğraf kadar net canlandıramaz. Fakat hepiniz, görüntüleri farklı netliklerle de olsa hatırlama yeteneğine sahibiz. Örneğin, birisi size evinizin kaç tane penceresi olduğunu sorarsa, hemen aklınızda evinizin resmin! oluşturur ve pencereleri sayarsınız. (kişisel başarı, bireysel gelişim,...Devamını Oku »

Kişisel Başarı

Kişisel Başarı

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM KİŞİSEL BAŞARI, ( Kişisel Başarı Yolculuğunda Neresindesiniz? ) Kişisel başarının en önemli noktası kişinin kendisini en iyi şekilde tanımasından geçer. Kendinize şu soruları sorabilirsiniz? Kendimi hangi konuda daha iyi duruma taşıyabilirsiniz? Hangi durumlarda sorun yaşıyorum? Kendimde gördüğüm negatif duygu ve düşünceler nelerdir.Kendinize seminer planı yapın. Kişisel gelişim ve başarı seminerlerinin neler olduğunu öğrenin ve bunları bir kağıda yazabilirsiniz.. Daha sonra ben şu konularda eksiğim var ve eğitim almam gerekir dediğiniz seminerlere katılmaya çalışın. Seminerleri gerçekten o alanda uzman olan kişilerden almaya özen gösterebilirsiniz. Her ay en az 3 adet kişisel gelişim kitabı okuyun ama doğru seçilmiş ve doğru yazarların kitaplarını okuyun. Çünkü bu kitaplar kendinizle ilgili en yeni araştırmaları ve b...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Meditasyon )

 Kişisel Başarı, (  Meditasyon  )

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Meditasyon ) İrem 'in stresle başa çıkabilmesi için meditasyona ihtiyacı vardı ve nasıl yapması gerektiği anlatıldığında, bu öneriyle dalga geçti. "Lotus pozisyonunda kendimi hiç rahat hissedemedim" diye alay etmeye devam etti. Aynı zamanda, bu teknikten yaralanabilmek için Hintli olmak gerektiğin! söyleyerek küçümsedi. Çok kötü. Gerçekte milyonlarca insan yardım eden bu tekniği, ön yargıları nedeniyle öğrenemedi. Meditasyon pek çok zihinsel ve fiziksel odaklanma metoduna sahip bir tekniktir. Bu metodlar bazen endişe ve gerilimin azaltılmasına neden olabileceği gibi, kendinden hoşnut olma ve hüsranı tolere etmede artış sağlayabilir. Meditasyon tekniklerinin büyük bölümü eskidir ve doğu felsefesi ile bir çok Hintli gurunun (Gürü: Hintli ruhani öğretmen) öğretilerin! kapsamaktadır. (kişisel başarı, b...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Sorunu Çözmek)

 Kişisel Başarı, (  Sorunu Çözmek)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Sorunu çözmek) Erkan, kendine acıma duygusunun içine düşmüş birisiydi. "O kadar çok problemim var ki ne yapmam ya da nerden başlamam gerektiğin! bilmiyorum. " Gerçekte, Eren’in problemlerinin listesi diğer insanlarınkinden çok fazla değildi... Onlardan kurtulmayı denemediği için problemleri onu mahvediyordu. Eren’in beş adımda problem çözme sekansı öğretildi ve bu çözüm odaklı yöntemle sorunlarım çözmeye başladı. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Problemler kaçınılmazdır. Bazıları o kadar basit ve açıktır ki çok fazla düşünmeden ya da plan yapmadan kolayca çözülebilir. Diğer problemler, kendilerim doğrudan ya da kolayca çözmeye izin vermeyecek kadar karışık ve çok yönlü olabilirler. Gariptir ki bütün okullara ve eğitime rağmen pek çoğumuz acı çekeriz ve çok az insan gerçekten pr...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Paradoksal Teknikler Kullanmak)

 Kişisel Başarı, (  Paradoksal Teknikler Kullanmak)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Paradoksal teknikler kullanmak) Cem, ne yapacağım bilemiyordu. Kayınvalidesi, ona kişisel saldırılar şeklinde patavatsız ve nahoş bir tavırla tavsiyelerde bulunuyordu. Bir ya da iki kez göze göz, dişe diş konuma geldilerse de bu sorunlarım daha kötü hale getirdi. "Bu kadını sırtımdan atmak için ne yapabilirim ?" diye kendine sordu. Cem, paradoksal teknikleri öğrendiğinde kayınvalidesinin akınları kısa bir süre sonra sona erdi. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Psikolojideki en büyük keşiflerden biri; • Bazen hareketlerimizi, düşüncelerimizi ya da duygularımızı daha kötü hale getirerek, daha iyisini yapmak için onları düzeltir ya da değiştiririz. Yıkıcılığa ya da akıl dışılığa olumsuz cevap vermektense (- Keş artık, yeter! Hiç hoşuma gitmiyor!) olumlu karşı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık