Başarı

Başarı Kelimesinin Anlamı

Başarı Kelimesinin Anlamı

Başarı teknikleri herkese göre farklılık göstermektedir. Bazıları başarılı olmak için okur, bazıları yazar ve de bazıları izler. Önemli olan nasıl öğrenmeyi bilmektir. Zamanında savaşın birinde komutan ve ordusu savaşı kaybetmek üzereymiş. Ordu dağılmış ve komutan bir mağaraya sığınmış. Bunun üzerinde mağaradaki komutan bir karınca görmüş. Karınca ağzındaki arpa tanesi ile birlikte duvarı tırmanmaya başlıyormuş. İlk denemesinde başaramayan karınca bir kez daha denemiş. Yine olmamış karınca pes etmemiş ve tam komutanın saymasıyla birlikte 73 kere denemiş ve sonunda mutlu sona ulaşmış. Bunu gören komutan yüksek sesle bir nara atarak dışarı çıkmış ve tekrar savaşmaya başlamış. Komutanı gören askerlerde tekrar cesaretlerini toplayarak savaşa katılmışlar ve de kazanmışlar. Bu başarı küçücük bir karınca sayesinde olmuştur. Karınca komutana asla pes etmemeyi öğretmiştir. Bu hikayeden anlaşıldığı gibi başarı insanı mutlu eder. Her insanın en büyük arzusu kendi alanında bir iş başarm...Devamını Oku »

Başarı Yazıları

Başarı Yazıları

Bir insan kendisine güveniyorsa, tüm tutumu bunu size söyleyecektir. Kendinize güvenmiyorsanız bunu asla gizleyemezsiniz. Nice inanılmaz yeteneklere sahip insan cesaretsizliği yüzünden keşfedilememiştir. Dahası cesaretsizlik yeteneklerin en büyük düşmanıdır. Eğer eylemlerinizin seyrinden emin değilseniz bir girişimde bulunmayın. Şüpheleriniz ve tereddüdünüz uygulamalarınızı bozacaktır. Çekingenlik tehlikelidir. Cesura herkes hayrandır, kimse çekingene saygı duymaz. Söylenmek korkuyu, söylemek cesareti artırır. Cesaretiniz varsa izlerinizi uzaklara taşırsınız. Var olmanız cesaretinize bağlı. Cesaretiniz varsa herkes sizin var olduğunuzu bilir. Sizi insanların dünyasına sadece cesaretiniz taşır. Cesaretiniz yoksa kendi iç dünyanıza hapis olmaya mahkumsunuz. Cesaretiniz varsa geçtiğiniz her yolda sizi anlatan bir iz bırakırsınız. İçinize saklanan gizli bir korku, sizi sürekli engellemeye çalışır. Bir eser tüm boyutlarıyla tamamlandığında anlam kazanacaktır. Bir...Devamını Oku »

Öğrencilerde Başarısızlık

Öğrencilerde Başarısızlık

Öğrencinin doğuştan getirdiği kalıtsal nedenler ve bireysel özelliklerden kaynaklanır. Zeka yetersizliği, fiziksel ya da fizyolojik bir özür etken olmaktadır. Zeka yetersizliğinde öğrenme güçlüğü ortaya çıkar. Böyle çocukların öğrenme hızı yavaştır. Bu çocuklar normal çocuklarla aynı okulda öğrenim görürlerse başarısız olurlar. Bunun için kendileriyle aynı nitelikteki çocukların bulunduğu okullarda eğitilmelidirler. Bunların özel eğitimle, ev ve okul yaşamına kısmen uyumları sağlanabilir. Bu çocuklara verilecek eğitimin amacı; çocuğu etken duruma getirmek, ilgi ve dikkatini uyandırmak, el becerileri kazandırmak, kendi kendini yönetebilecek toplumsal bir varlık durumuna getirmektir. Çocuk yavaş öğrenen, ağır gelişen bir öğrenci ise, ailesinin çocuğun öğretmenleriyle sıkı bir işbirliği yaparak öğretim yöntemini belirlemesi, çocuğu teşvik etmesi, ona cesaret ve güven vermesi gerekir. Başarılı olduğu alanlarda onu ödüllendirmek, başarısız olduğu alanlarda onu desteklemek ve yar...Devamını Oku »

Başarılı Olmak Nedir?

Başarılı Olmak Nedir?

Başarılı Olmak Nedir Kompozisyon Deneme Başarı, insanın yapmak ve başarmak istediği güzel bir şeyi yapabilmesi, ulaşmak istediği güzel bir hedefe varabilmesidir. Başarı birçok şeyin bileşkesidir. Yalnız zeka, yetenek yetmez. Başarı, insani mutlu eder. Her insanın en büyük arzusu kendi alanında bir iş başarmak, kendi yete...Devamını Oku »

Başarıda Zaman Planlaması…

Başarıda Zaman Planlaması…

Başarıda ulaşılmak istenen hedefe giden yolun zamanla ilgili planlaması ok nemlidir. Sınava ne kadar zaman kaldığı, bu srenin nasıl değerlendirilmesi gerektiği, başarının temel taşlarıdır. Zamanı doğru kullanmamak, pek ok başarısızlığın sebebi olmuştur. Onun iin, aşağıdaki maddeler sizlere yardımcı olabilir: Yıl, ay ve gn olarak ne kadar zamanım var? Bu sreyi bir hafta olarak nasıl planlayabilirim? Haftanın hangi gnlerini alışma, hangi gnlerini dinlenme ve eğlenme şeklinde planyayabilirim? Bir gnde ka saat alışmam yeterli olur? Toplam sre iinde alışmaya ka saat ayırmış oluyorum? Bu sreyi alışma programı olarak nasıl dzenlemem...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık