Başarı

Başarı İhtiyacı

Başarı İhtiyacı

Yapılan araştırmalar, kendine gvenen sporcuların, başarıyı tatmış ve başarı-yenilgi deneyimi yaşamış kişiler olduğunu gstermiştir. Yani zgven, başarıya ihtiya duyar. Hibir şey başaramayan, hep yenilen, kendini ortaya koyamayan sporcunun zgvene sahip olması ok zordur. Aslında zgven başarıya ihtiya duyduğu gibi, başarı da zgvene ihtiya duyar. Bu, ift ynl bir etkileşimdir. Kazanıyorum, nk kendime gveniyor, yeteneklerime inanıyorum. Kendime gveniyor, nk kazanıyorum. Başarıya ulaşan ve herhangi bir konuda başarıyı yaşamış olan kişilerin, zgvenleri gelişirken, srekli yenilen, isteklerini gerekleştiremeyen kişilerin zgvenleri azalır. Bu duyguları hisseden sporcu bir kısır dngye girer, srekli kend...Devamını Oku »

Başarı Ve Fiziksel Rahatsızlıklar

Başarı ve Fiziksel Rahatsızlıklar

Yarışma ve rakip arttıka, her bireyin olaylara bakış a-ısı o oranda değişir. Sporcu, yarış ncesi ve sırasında aşırı heyecan, el ve avu ilerinin terlemesi, yksek nabız, sık sık tuvalete gitme, kasların gerginleşmesi, karın ağrısı, sık aralıkla nefes alma, dağınık zihin gibi birtakım psikolojik ve fizyolojik gerginlikler yaşar. Bunlar sporcuların ortak sorunudur. Asıl nemli olan, sporcunun bu durumlan yenmek iin yaptığı alışmalar ve performansını kontrolne alma dşncesidir. DERLEYEN...EDİTR İletişim:[email protected] ...Devamını Oku »

Başarı Hikayeleri Kısa - "Kulübem Yanıyor!"

Başarı Hikayeleri Kısa -

Bir gn okyanusta yol alan bir gemi kaza geirerek battı. Gemiden tek bir kişi sağ kurtuldu. Dalgalar bu adamı kk ıssız bir adaya kadar srkledi. Adam ilk gnler kendisini kurtarması iin Allah'a yakardı ve yardım bulurum umuduyla ufka baktı. Ama ne gelen oldu, ne giden... Daha sonra rzgardan, yağmurdan ve zararlı hayvanlardan korunmak iin ağa dallarından ve yapraklarından bir kulbe yaptı. Sahilde bulduğu, gemiden artakalan konserve, pusula vs. gibi eşyaları bu kulbeye koydu. Gnler hep aynı geiyordu. Balık avlıyor, pişirip yiyor ve ufku gzlyor, kendisini kurtarması iin Allah'a dua ediyordu. Bir gn tatlı su getirmek iin yryşe ıkmıştı, geri dndğnde kulbesinin alevler iinde yandığını grd. Duman dansed...Devamını Oku »

:: Sınavlarda Başarı

:: SINAVLARDA BAŞARI

* Okul iinde ders ğretmeninin hazırladığı sınavlarda, ğretmenin ka soru sorduğunu, ne tr bilgileri istediğini araştırın. Bazı ğretmenler sorulara, kısa ve ayrıntılardan arınmış cevaplar, bazıları ayrıntılara kadar inilmiş cevaplar isterler. Bu incelikleri sınav sırasında ğretmeninize sorarak değil, sınavdan nce araştırarak edinin. * Soruların puan ağırlıklarını bilin ve yazmaya başlamadan nce cevaplayacağınız sırayı ve bunlara ayırdığınız sreyi belirleyin. * Gireceğiniz sınavın btnyle benzerinin bir provasını yapın. Eğer 20-40 dakikalık bir sınava girecekseniz, kendi kendinize muhtemel sorulardan oluşan ve bu sreyi iine alan bir deneme sınavı yapm. * Sizi bekleyen bir giriş sınavı ise, sınav sresini tam olarak temsil eden ...Devamını Oku »

:: Başarı Mı? Şans Mı?

:: BAŞARI MI? ŞANS MI?

İnsan hayatında şansın ve rastlantıların ok byk rol oynadığına inananlar vardır. Bunu ileri srenler, szlerine kanıt olarak tanıdıkları arasında şans veya rastlantıların yardımıyla başarıya ulaşmış olanları rnek gsterirler. Oysa başarıya ulaşmış insanların başarılarını, şans, rastlantı veya başkasının yardımı gibi sebeplerle aıklamak son derece yzeysel ve basit bir yaklaşımdır. Esas olarak şans, doğru zamanda doğru aıda durmaktır. Uzaktan şans veya rastlantı gibi grlen birok durumun arkasında kişilerin zverisi, gayreti, durumu kavramak ve problemi zmek konusunda gsterdikleri yaratıcılık gizlidir. Bunun istisnası olan durumlar olsa bile, byk oğunluk bu kalıba uygunluk gsterir. Bazı insanlar miras veya ş...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık