Başarı

Başarı Ve Hedefler

Başarı ve Hedefler

Gerçekten İstiyor muyuz, Yoksa Olmasa da Olur mu? Hayattan ne istediğinizi bilmelisiniz, en azından neyi istemediğinizi bilmelisiniz. Çok çalışmanın, sürekli hareket halinde olmanın başarı getireceğine inanan insanlar vardır. Buna rağmen başarı, her zaman bu insanlarla birlikte değildir. Çalışmak ve sürekli hareket, kişiyi olumlu sonuçlara götürmelidir. Bu gerçekleşmiyorsa şayet, şu iki soruyu cevaplamalısınız: - Çok çalışıyorum; ancak gerçekten etkili çalıştığımı söyleyebilir miyim? Sürekli hareketle zaman zaman enerjimi boşa mı harcıyorum? Önemli olan çok çalışmak değil, etkili çalışmaktır. Başarıya ve hedeflere ulaşmak, çaba sarf etmeyi gerektirir. Çaba sarf etmek için de deneme cesareti gerekir. İnsanlar çoğu zaman başarısızlığa uğrarım korkusuyla denemekten alıkoyarlar kendilerini. Bu korku sonucunda, bulundukları konumu kabullenir ve mutluluktan, başarıdan uzak yaşarlar. Başarılı olmak isteyen insan ne olmak ve ne yapmak istiyorsa aklına onu getirir. Yaradılış...Devamını Oku »

Başarı Yöntemleri

Başarı Yöntemleri

1. İnsanın davranışı bir hedefe yöneliktir. Öyleyse hedeflerinizi iyi tespit edin ve belli hedefe yönelik olarak çalışın. 2. İnsan davranışı güdülenmiştir . Öyleyse yaptığınız çalışmaya karşı bir ilgi geliştirin . İlgiyi geliştirebilmek için : a. Yeni öğrendiğiniz konunun geçmişte öğrendiklerinizle bağlarını kurun. b. Bilgişyi mümkün olduğu kadar kendinize mal edin , şahsileştirin. c. Öğrendiğiniz konu hakkında yeterince bilgi edinin. d. Başarı imkanı sağlayın. Çünkü başarı ilgiyi besler . e. Konuyla ilgili malzemeyle mümkün oldukça doğrudan ilişki kurun. f. Sınıftaki çalışmalara mutlaka katılın g. Öğrendiklerinizi uygulamaya çalışın. 3. Zihni setler kişiyi belli bir doğrultuda davranışa yöneltirler. Öyleyse kendinizi çeşitli şartlar altında çalışmaya hazır duruma getirin. Belli bir çalışma programına göre çalışın. Bu çalışma programında dinlenmeye ve eğlenmeye yeterince zaman ayırın. 4. İyi alışkanlıkların kazanılma...Devamını Oku »

Başarı Ve Motivasyon

Başarı ve Motivasyon

Psikoloji biliminde son yıllarda Judith Rich Harris adını sıkça duymaya başladı. Harris diğer psikologlardan farklı olarak, çocukların kişiliklerinin oluşumunda anne ve babaların etkisinin çok olmadığını, buna karşın asıl çocukların kişiliği üzerindeki temel etmenin çocukların akranları olduğunu belirtiyor. Kısaca çocukların kişiliklerinin oluşumunda, çocukların yaşıtlarını örnek aldıklarını ve onlar tarafından kabul edilmenin son derece önemli olduğunu söylüyordu. Buraya kadar ki bölüm aslında bizim yazımızın ana temasını oluşturmamaktadır. Asıl bundan sonra Harris'inı bu sonuca ulaştıran süreç ilgi çekicidir. Harris, Harvard Üniversitesi Ruhbilim Fakültesinde uzmanlık eğitimi görüyordu. 1960 yılında bölüm başkanı, ona bilimsel yeterliliği ve özgür düşünme yetisine sahip olmadığı için doktora çalışmalarına son vermek zorunda olduğunu yani okuldan kovulduğunu belirten bir mektup yolladı. Okuldan kovulmak Harris için son derece onur kırıcı bir eylem olmasına karşın o tam 25 y...Devamını Oku »

Bireysel Koçluk Nedir?

Bireysel Koçluk Nedir?

Bireysel Koçluk Tanımı ; Hayatını her alanda yeniden yapılandırmak isteyen profesyonellere ve bireylere çok yönlü yaşam koçluğu desteğidir. Bireysel koçluk ayrıca farklı ilişki ve iletişim alanlarını da kapsamaktadır. Güzel bir yaşam sürmeyi arzulayan kişilere destek amaçlı bir kişisel gelişim modelidir. Kişilerin hayatlarında ciddi bir problem olmadığı, ancak kendilerini bireysel veya mesleki alanda geliştirmek ve potansiyellerini daha etkin kullanmak istedikleri durumlarda tercih edilir. Kendini geliştirmeyi arzulayan, amaç ve önceliklerini belirlemek ve harekete geçmek için cesaret ve desteğe ihtiyaç duyan kişiler için interaktif bir gelişim sürecidir. Danışman koç, kişinin amaçlarına odaklanmasını ve planlarını uygulamaya geçirmesini sağlayacak sistemler geliştirir ve kişinin bu sistemleri uygulayabilmesi için gereken becerileri kazanmasına yönelik rehberlik yapar. Danışman koçunuzu hayatınızı daha etkili idare etmenizi ve önemli konularda daha özenli çalışma...Devamını Oku »

Başarı Sözleri Kısa

Başarı Sözleri Kısa

Kendi omzuna tırman. Başka nasıl yükselebilirsin ki! Nietzche Kaplumbağaya dikkat et! Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. James B. Conant Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır. Hint Atasözü Mal cimrilerde, silah korkaklarda, karar da zayıflarda olursa, isler bozulur. Hz. Ebu Bekir Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. Mevlana Akıllı konuşur, çünkü onun söylemek istedikleri vardır; aptal konuşur, zira kendinin bir şeyler söylemek mecburiyetinde olduğunu sanır. Plato Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak ta kalamaz. Oliver Cromwell Hayatta muvaffak olmak için üç şey lazımdır: Dikkat, intizam, çalışma. Mevlana Plan yaparken stratejik, harekete geçerken ilkel olun. Rene Char Akıllı adam, aklını kullanır. Daha akıllı adam, başkalarının aklını da kullanır. Bernard Shaw Hav...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık